Фантастичен обрат на Ман Юнайтед за седем минути не бе достатъчен за победа (видео)

Фантастичен обрат на Ман Юнайтед за седем минути не бе достатъчен за победа (видео)

Манчестър Юнайтед направи невероятен обрат в рамките на седем минути при гостуването си на Шефилд Юнайтед. "Червените дяволи" губеха с 0:2, но поведоха с 3:2 след попадения между 72-ата и 79-ата минута. Тимът на Оле Гунар Солскяер обаче допусна изравняване в 90-ата минута и срещата завърши 3:3.

Домакините имаха предимство през голяма част от двубоя. Флек откри резултата в 19-ата минута, а Мусе удвои аванса в началото на втората част. Последва силния период за Ман Юнайтед и обрата, но Шефилд Юнайтед успя да стигне до равенство с попадение на влезлия като резерва Макбърни в последната минута от редовното време.

След този резултат Манчестър Юнайтед е на девето място с равен брой точки с десетия Тотнъм и на точка зад Арсенал. Шефилд Юнайтед е на шеста позиция, но пет точки делят отборите между шесто и 16-о място.

В началото на двубоя и двата отбора допускаха доста грешки и не успяваха да организират добри атаки. Домакините обаче бяха близо до откриване на резултата в 12-ата минута, като причината това да не се случи се казва Давид Де Хеа. Испанският вратар направи две великолепни спасявания поред. Първо той отрази удар на Лундстрам, а секунди по-късно се справи и с удар с глава на Макголдрик.

Де Хеа нямаше какво да направи в 19-ата минута, въпреки че пак успя да се отличи с прекрасно спасяване. Попадението падна след грешка на Фил Джоунс, който загуби топката от Мусе. Нападателят на Шефилд Юнайтед напредна и намери Лунстрам. Неговият удар бе отразен от Де Хеа, но топката се върна, удари се в Джон Флек и се озова в мрежата.

Последваха силни минути за домакините и няколко добри ситуации за втори гол. Тимът на Солскяер изглеждаше объркан и трябва да е доволен, че в този период не допусна второ попадение. След половин час игра “червените дяволи” стигнаха до първия си удар в очертанията на вратата, но изстрелът на Марсиал не затрудни Мур. Шефилд Юнайтед опитваше да пресира съперника през цялото време, а гостите нямаха много идеи в нападение. Ман Юнайтед малко поизнесе играта към края на полувремето, но играта на тима продължи да бъде изпълнена с грешки.

На почивката Солскяер извади колебливия Фил Джоунс, като пусна атакуващ футболист в лицето на Джеси Лингард. Гостите бяха по-агресивни в началото на втората част, но рано получиха втори гол. Неорганизирани действия в защита позволиха на Флек да изведе Мусе, а французинът с прецизен удар прати топката в долния ляв ъгъл на Де Хеа.

Шефилд Юнайтед контролираше мача и нямаше никакви предпоставки за драматични моменти. Оказа се, че “червените дяволи” не са се предали и те стигнаха до пълен обрат в рамките на седем минути. Началото даде младият Брандън Уилямс. След изчистване на бранител на домакините топката се озова на крака му и 19-годишният талант с отличен удар направи резултата 1:2.

Пет минути по-късно отлична работа на Рашфорд завърши с подаване към влезлия малко по-рано Мейсън Грийнууд и той изравни резултата. Отборът на Солскяер беше във вихъра си и още веднъж наказа объркания съперник. Марсиал изведе Джеймс в наказателното поле, а той върна към непокрития Рашфорд. За английския национал не бе проблем да насочи топката към опразнената врата и да вдигне на крака скамейката на гостите.

Ман Юнайтед предвкусваше знаменита победа, но домакините се вдигнаха на финален щурм и в 90-ата минута стигнаха до изравняване. Влезлият като резерва Оливър Макбърни се разписа. Ситуацията бе разгледана с ВАР заради съмнения, че той е спрял топката с ръка, но попадението бе зачетено.

ШЕФИЛД ЮНАЙТЕД - МАН ЮНАЙТЕД 3:3
1:0 - Флек (19)
2:0 - Мусе (52)
2:1 - Уилямс (72)
2:2 - Грийнууд (77)
2:3 - Рашфорд (79)
3:3 - Макбърни (90)
СТАТИСТИКА
МИНУТА ПО МИНУТА
КЛАСИРАНЕ
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти