Ред Бул с най-много меки гуми за финала на сезона във Ф1

Ред Бул с най-много меки гуми за финала на сезона във Ф1
Победителят от Гран При на Бразилия Макс Верстапен и съотборникът му в Ред Бул Александър Албън ще могат да разчитат на най-много меки гуми сред топ пилотите за последния старт във Формула 1 за сезон 2019. В Абу Даби официалният доставчик на гуми за Формула 1 Пирели са подготвили трите си най-меки смеси - С3, С4 и С5 опциите. Дуото на Ред Бул залага на цели девет комплекта от софт гумите - стратегия, последвана и от Торо Росо и Уилямс.
Всички други пилоти от състезателната решетка ще разполагат с по осем комплекта меки гуми. Шесткратният световен шампион Люис Хамилтън ще има в бокса си и три комплекта медиум гуми и два твърди, докато съотборникът му Валтери Ботас ще разполага със само един комплект твърди гуми за сметка на медиум. Двойката на Ферари Себастиан Фетел и Шарл Леклер, които трябва да се реваншират за фиаското в Бразилия, ще разполагат съответно с четири и три комплекта медиум гуми и един и два - твърди.
Последният кръг за сезона ще бъде последван от тест на "Яс Марина", в който пилотите ще имат възможността да изпробват гумите на Пирели за 2020 година. Тестът ще реши дали да бъде дадена зелена светлина на смесите за следващия сезон.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти