Националите се готвят с настроение за Европейското по плуване

В отлично настроение протичат заключителните дни от лагера на националите по плуване за Европейското първенство на малък басейн в Глазгоу в началото на декември (4-8 декември). Шестима от осмината, които ще ни представят в Шотландия (б.а. Антъни Иванов и Любомир Епитропов ще се присъединят към отбора направо в Глазгоу), продължават тренировки под зоркия поглед на главния мениджър на националните отбори Кристиян Минковски на басейн “Диана” в София.

46 Тренировка на националите по плуване преди Европейското в Глазгоу

В последните дни преди големия форум на басейн “Диана” подготовката си водят световният и европейски медалист на 50 и 100 метра бътерфлай при юношите Йосиф Миладинов (който ще стартира в Глазгоу на 50 и 100 метра бътерфлай, 50 м св. стил и 100 м съчетано), финалистът от световно и европейско първенство за юноши Йордан Янчев (заявен на 100, 200 и 400 метра св. стил), европейският финалист за юноши на 200 м гръб Калоян Левтеров (50, 100 и 200 метра гръб) и Светлозар Николов (200 и 400 метра съчетано), както и двете ни представителки при жените Габриела Георгиева и Диана Петкова.

46 Тренировка на националите по плуване преди Европейското в Глазгоу

Георгиева ще плува 50, 100 и 200 метра гръб, а Диана Петкова е заявена за 50 м св. стил, 50 и 100 метра бруст и 100 метра съчетано. За Георгиева това ще е втори такъв форум, а за Петкова ще е дебют.

46 Тренировка на националите по плуване преди Европейското в Глазгоу
На място в Глазгоу ще бъде решено и дали ще имаме миксирана щафета. Генералният мениджър на националния тим Кристиян Минковски разкри пред Sportal.bg, че решението зависи от състоянието на Антъни Иванов.
Последвайте каналите ни в:

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти