Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 0:1

Toyota представи пилотите за сезон 2020 във WRC

Toyota представи пилотите за сезон 2020 във WRC
Toyota ще започнат сезон 2020 в Световния рали шампионат (WRC) с напълно нова състезателна двойка, част от която очаквано е и шесткратният рали шампион Себастиен Ожие. Другите двама пилоти за японския конструктор ще бъдат Елфин Еванс и Кале Рованпера. Очаква се едногодишната сделка на Ожие с Toyota да бъде последната му във WRC. Еванс и Рованпера са подписали двугодишни договори с тима.
Ожие след отказването на Citroen от WRC: Те не уважават колегите ми
Ожие след отказването на Citroen от WRC: Те не уважават колегите ми

30-годишният Еванс кара за M-Sport Ford през цялата си кариера. Там той бе съотборник с Ожие през 2017 и 2018 г. и през 2020-а отново ще се събере с него. 19-годишният Рованпера пък е един от най-обещаващите млади таланти в рали спорта.

Триото замени шампиона за сезон 2019 От Танак, който премина в Hyundai, както и Яри-Мати Латвала и Крис Мийк, чиито договори изтекоха.

Според шефа на тима Томи Макинен опитът на Ожие и Еванс и талантът на Рованпера ще внесат нужния баланс в отбора. "Мисля, че възможността да привлечем пилот с рекордите на Ожие говори какво постигнахме за кратък период от време", заяви Макинен.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти