Залцбург изпълни мисията си и излиза на живот и смърт срещу Ливърпул (видео)

Залцбург изпълни мисията си и излиза на живот и смърт срещу Ливърпул (видео)

Залцбург очаквано взе трите точки от гостуването си на аутсайдера в Група "Е" Генк , след като победи с 4:1. Патсон Дака (43') и Такуми Минимино (45') дадоха комфортен аванс на гостите с два бързи гола преди почивката. Хий-Чан Хуан реши всичко с трети гол в 69-ата минута. Мбвана Самата (85') върна едно попадение за Генк, а големият талант на гостите Ерлинг Холанд не пропусна да се разпише и в този двубой, оформяйки крайния резултат. Така австрийският тим запази шансовете си за класиране на елиминациите в Шампионската лига. За да се случи това, Залцбург трябва в последния кръг да победи лидера Ливърпул у дома.

Залцбург доминираше преди почивката, но нулевото равенство се запазваше дълго време. Дака пропусна добра възможност за гостите в 35-ата минута, когато стреля над вратата от чиста позиция. Три минути след това Пейнтсил пропиля най-добрия шанс за Генк, след като получи в наказателното поле от Де Норе и стреля към левия ъгъл, но Карлос реагира добре и спаси.

20 Генк - Залцбург

Така се стигна до 43-тата минута, когато Доминик Собослай стреля директно от фаул. Ударът му бе блокиран, но след това той отправи нов такъв, след който стражът на Генк Куке се намеси много лошо и изпусна топката. Дака реагира бързо и наказа грешката - 0:1. Две минути след това гостите решиха почти всичко в своя полза, след като контраатака на Залцбург завърши  с прецизен диагонален изстрел на Минимино - 0:2.

В 63-тата минута домакините нямаха късмет, тъй като удар на Деваест с глава срещна гредата. Шест минути след това Хий-Чан Хуан вкара трети гол, след като засече на близката греда центриране отляво на Ерлинг Холанд, който се появи като резерва седем минути преди това. Самият Холанд вкара 1/4 час преди края, но попадението бе отменено заради засада.

20 Генк - Залцбург
Пет минути преди края Генк все пак вкара гола на честта чрез Мбвана Самата, който се възползва от грешка на Карлос. В 87-ата минута Холанд отбеляза дежурния си гол, след като получи от Мвепу и стреля точно за крайното 1:4.
И двете победи на Залцбург в групата бяха постигнати срещу Генк. В първия мач австрийският тим победи с 6:2 същия съперник.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички