Обявиха Меси за най-добрия плеймейкър в света за 2019 година

Обявиха Меси за най-добрия плеймейкър в света за 2019 година

Суперзвездата на Барселона Лионел Меси беше обявен за най-добрия плеймейкър в света за 2019 година от Международната федерация по футболна история и статистика (IFFHS).

Меси събра най-голяма част от гласовете на футболни експерти и журналисти от 90 държави по света. Той получи 299 точки, като вторият и третият в класирането - Кевин Де Бройне и Еден Азар са далече зад него, съответно с по 85 и 55 точки. Това е четвърти подобен приз за аржентинеца, след като го спечели и през 2015, 2016 и 2017 година. По този начин той се изравни на първото място по най-много награди в тази категория с Чави Ернандес, който също има четири. Бълхата също така е и рекордьор по призове, връчени му от IFFHS с 10 такива за 9 години. Останалите му шест са за най-добър голмайстор в топ дивизиите (4) и най-добър международен голмайстор (2).

От IFFHS раздадоха годишни награди и в други категории. Мегън Рапино получи тази за най-добър плеймейкър при жените. Алисон Бекер и Сари ван Веенендаал бяха провъзгласени за най-добри вратари съответно при мъжете и жените. Фернандо Сантош беше избран за най-добър селекционер, а Юрген Клоп е номер 1 сред клубните треньори. При съдиите бяха отличени Дамир Скомина и Стефани Фрапар.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти