Обрат в Берн върна Порто в играта (видео)

Обрат в Берн върна Порто в играта (видео)

Порто беше близо до загубата при гостуването си на Йънг Бойс, но с два късни гола стигна до обрат с 2:1 и значително увеличи шансовете си да се класира за директните елиминации в Лига Европа. И двете поапдения за “драконите” отбеляза Венсан Абубакар, а за домакините от Берн точен беше Кристиан Фаснахт.

В другия мач от група “G” Фейенорд и Рейнджърс завършиха 2:2, което означава, че преди последния кръг всички отбори имат шансове да продължат на 1/16-финалите. Лидер с 8 точки е шотландският гранд, следван от Порто и Йънг Бойс с по 7, а Фейенорд е с 5, но също е в битката за втората позиция.

Швейцарците загубиха гостуването си в Португалия с 1:2 и днес бяха амбицирани за реванш. Те поведоха още в 6-ата минута с попадение на Кристиан Фаснахт, който скочи най-високо в наказателното поле след центриране от фаул и с глава преодоля Аугустин Маркесин.

Веднага след попадението действията се пренесоха в половината на домакините, но Муса Марега и Хесус Корона пропуснаха да изравнят. Натискът на португалците продължи и през второто полувреме. Вратарят на Йънг Бойс Давид фон Балмос обаче беше безупречен.

Логичното се случи в 76-ата минута след подаване на Марега към Абубакар, който хладнокръвно вкара за 1:1. Три минути по-късно след изпълнение на корнер Абубакар беше забравен на далечната греда и отбеляза втори гол за Порто.

Йънг Бойс не успя да реагира в оставащите минути и в последния кръг ще трябва да гони победа като гост на Рейнджърс, за да се класира за 1/16-финалите. Порто пък ще е домакин на Порто.

МИНУТА ПО МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти