Изтеглиха жребия за Евро 2020, вижте всички групи

Станаха ясни групите за финалната фаза на Европейското първенство през 2020 година след изтеглен жребий в Букурещ. "Желязната" група е "F", където попаднаха последните два световни шампиона - Франция и Германия, както и актуалният европейски крал Португалия. Ако България успее да се класира на еврофиналите, ще бъде именно в тази елитна компания.
"Лъвовете" не можаха да си извоюват директна квота за финалната фаза на турнира, но могат да го сторят чрез баражите в Лигата на нациите. Нашите се паднаха срещу Унгария, като мачът ще е на "Васил Левски" през март, а при победа ще се изправим срещу спечелилия от двойката Исландия - Румъния.
Двубоят между Италия и Турция ще открие Евро 2020, след като двата тима заема първите две позиции в група "А". Уелс и Швейцария са другите два отбора в групата. Дания, Финландия, Белгия и Русия ще кръстосат шпаги в група "B". Холандия извади късмет "на хартия", попадайки в група с Украйна, Австрия и победител от плейоф "D". Англия и Хърватия ще се борят за надмощие в група "D" заедно с победителя от плейоф "С" и Чехия. Доскорошният хегемон в европейския футбол Испания ще се бори за място напред с отборите на Швеция, Полша и победител от плейоф "В".
Ето и групите:
Група "А"
1. Турция
2. Италия
3. Уелс
4. Швейцария
Група "В"
1. Дания
2. Финландия
3. Белгия
4. Русия
Група "С"
1. Холандия
2. Украйна
3. Австрия
4. Победител плейоф "D" (Грузия, Беларус, Северна Македония или Косово)
Група "D"
1. Англия
2. Хърватия
3. Победител плейоф "С" (Шотландия, Израел, Норвегия или Сърбия)
4. Чехия
Група "E"
1. Испания
2. Швеция
3. Полша
4. Победител плейоф "В" (Босна и Херцеговина, Северна Ирландия, Словакия или Ейре)
Група "F"
1. Победител плейоф "А" (БЪЛГАРИЯ, Унгария, Румъния или Исландия)
2. Португалия
3. Франция
4. Германия
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти