"Сейнт Джеймсис Парк" отново се оказа непревземаем за летаргичния Ман Сити (видео)

"Сейнт Джеймсис Парк" отново се оказа непревземаем за летаргичния Ман Сити (видео)

Шампионът Манчестър Сити може да се окаже на 11 точки зад лидера Ливърпул в края на деня, след като завърши 2:2 с Нюкасъл на "Сейнт Джеймсис Парк". "Гражданите" на два пъти повеждаха, но в крайна сметка отново не успяха да победят на този стадион, където през миналия сезон загубиха с 1:2.  Рахийм Стърлинг откри резултата в 22-рата минута, но Джетро Вилемс изравни в 25-ата. Кевин Де Бройне отново изведе гостите напред в 82-рата, но две минути преди края бившият играч на Ливърпул Джонджо Шелви изравни за втори път. Така Манчестър Сити остава само с една победа в последните си четири мача във всички турнири.


Една промяна имаше в състава на "свраките" в сравнение с двубоя с Астън Вила. Хавиер Манкийо замени контузения ДеАндре Йедлин. Фабиан Шер е възстановен, но остана на пейката за началото.

Пеп Гуардиола бе направил пет корекции от мача с Шахтьор през седмицата. Кайл Уокър, Джон Стоунс и Бенжaмeн Менди се завърнаха в отбраната на "гражданите". Давид Силва и Рияд Марез също бяха титуляри. Голмайсторът Серхио Агуеро е контузен.

Двубоят започна равностойно, въпреки че гостите очаквано владееха много повече топката. Първият точен удар обаче бе в актива на Нюкасъл. Отправи го Сент-Максимин в седмата минута, но Едерсон улови без проблеми. В 17-ата минута Жезус без изведен добре в наказателното поле и опита да върне с пета, но Фернандес пресече. Пет минути след това Манчестър Сити поведе в резултата. Давид Силва и Рахийм Стърлинг опитаха размяна на пасове в наказателното поле и след серия от щастливи рикошети топката се озова на пътя на английския национал, който стреля в десния ъгъл.

Нюкасъл обаче изравни само три минути след това - в 25-ата. Алмирон проби отляво, след което намери Джерто Вилемс. Холандецът бе оставен непокрит, направи едно докосване, след което стреля много прецизно в далечния ъгъл - 1:1.

Шампионите опитаха да наложат натиск до края на първото полувреме, но в играта на "гражданите" нямаше живец. Веднъж Стърлинг отправи един удар от границата на наказателното поле, но топката бе насочена право в Дубравка и той се справи без проблем.

В добавеното време изстрел на Де Бройне бе блокиран, след което стана лесна плячка за Дубравка.
Поведението на Манчестър Сити през втората част не се промени особено, а Нюкасъл опитваше да контраатакува при всяка възможност. В 58-ата минута Давид Силва проби до аутлинията, след което центрира към далечната греда, където Жезус засече, но не успя да насочи топката към вратата.
В 68-ата минута Де Бройне получи добро подаване от Силва и стреля веднага от малък ъгъл, но Дубравка спаси с крак. Минута по-късно шампионите изпуснаха най-чистата възможност, до която успяха да стигнат до момента. Жезус без изведен зад гърба на отбраната и се озова очи в очи с Дубравка, но не успя да преодолее стража, който изби. Де Бройне опита добавка, но отново словакът бе на висота и запази вратата си. В 72-рата и Бернардо Силва, който се появи в игра малко-рано, не успя да намери вратата от 11 метра.
Осем минути преди края Кевин де Бройне отново изведе шампионите напред. Центриране отляво бе изчистено, но топката стигна до белгиеца, който със страхотен изстрел от 30-метра нацели вътрешната страна на горната греда, след което топката тупна зад голлинията - 1:2.
Това обаче не означаваше победа за Сити. В 88-ата минута "свраките" изпълниха късо свободен удар, топката бе пусната към Шелви, който с превъзходен удар от границата на наказателното поле не остави шанс на Едерсон - 2:2.
МИНУТА ПО МИНУТА ТУК!
СТАТИСТИКА ТУК!
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти