Дафовска: Тази година ще гоним топ 8 при мъжете на Световното

Дафовска: Тази година ще гоним топ 8 при мъжете на Световното

Президентът на Българската федерация по биатлон Екатерина Дафовска си пожела мъжкият състав да затвърди позициите си в челото на световния елит. Тя си пожела класиране в топ 8 на предстоящото Световно първенство през февруари 2020 година в италианския зимен център Антхолц. 

Дафовска заяви също, че нов медал би бил добре дошъл, но няма завишени очаквания към състезателите ни. Този уикенд по традиция в шведския курорт Йостерсунд стартира Световната купа.

 “Въпреки изключително успешния изминал сезон, сега нямам завишени очаквания към състезателите. Надявам се всички да стартират нормално, да бъдат здрави и да нямат проблеми. 

Всички трябва да гонят максимална спортна форма за Световното първенство в Антхолц през февруари. Там трябва да затвърдим позициите си. Дай, Боже, да има и тази година медал при мъжете. Не искам да бъдем максималисти, защото съм наясно, че не можем всяка година да взимаме медали. Класиране в осмицата на Световно първенство също ще бъде голям успех. Така че ще гоним топ 8, пък всичко, което дойде отгоре, е добре дошло.  

За подготовката мога да кажа, че мина нормално и по план. Всички си изпълниха професионално задълженията. Красимир Анев се подготвяше по индивидуален план. Владимир Илиев изкара почти цялото лято на Белмекен. В последния месец основният отбор беше в Норвегия, а след това се преместиха в Австрия, като и на двете места тренираха на сняг, преди да заминат за Йостерсунд за старта на Световната купа”, каза Дафовска в интервю за вестник “Меридиан Мач”.

Последвайте каналите ни в:

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти