Гледай на живо

Очаквайте в 15:00 Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16)

Тежък сезон очаква обновеният ни женски състав в биатлона

Тежък сезон очаква обновеният ни женски състав в биатлона

Президентът на Българската федерация по биатлон Екатерина Дафовска обясни колко тежък ще бъде започналият днес нов сезон за българския женски състав. Три от “титулярките” в последно време няма да се състезават през 2019/2020 и това означава, че голямата тежест ще падне върху девойките ни.

“При жените е по-тежко, отколкото при мъжете, защото три от момичетата, които миналият сезон бяха в основата на състава, тази година няма да се състезават. Емилия Йорданова прекрати спортната си кариера. Деси Стоянова пък е бременна и се очаква да роди около Нова година. За Даниела Кадева знаете, че претърпя тежък инцидент с колело през лятото и имаше много тежка черепна травма и 20 дни беше обездвижена. Тя се възстанови и вече тренира с отбора, но няма да може да се състезава. Така се налага девойките да ни представят в женската част. Това са Милена Тодорова, Мария Здравкова и Любомира Пехливанска. 

Програмата на момичетата ще бъде изключително тежка, защото ще трябва да покрият всички стартове от Световната купа, за да не се изпускат квоти. След това имат Европейско първенство, както и Световно. Освен това имат и шампионат на планетата при девойките. Доста зор ще видят, както се казва. Хубавото е, че поне тази година нямаме стартове в САЩ”, каза Дафовска пред вестник “Меридиан Мач”.

Последвайте каналите ни в:

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти