Халф на Аугсбург повтори Ефенберг при равенство в Кьолн

Халф на Аугсбург повтори Ефенберг при равенство в Кьолн

Аугсбург не успя да запише трета поредна победа, а Кьолн прекъсна серията си от четири последователни поражения в Бундеслигата. Двата тима изиграха интригуващ мач в съботния следобед, завършил с по гол и точка както за “козлите”, така и за баварския им съперник след 1:1, множество картони, двама изгонени и пропусната дузпа.


Гостите от Аугсбург получиха правото да изпълнят дузпа след по-малко от 10 изиграни минути на “Райн Енерги Щадион”. Флориан Нийдерлехнер получи пас от Филип Макс, след което Рафаел Шихос го спъна в наказателното поле, за което бе санкциониран с жълт картон, а Тобиас Щиелер посочи бялата точка. Андре Хаан застана зад топката, но не успя да преодолее Тимо Хорн, който остави нулевото равенство непокътнатно със спасяване в 9-ата минута. Съботата на Шихос се рази по още по-неприятен начин и той бе пратен в съблекалнята в 39-ата минута, когато съдията за втори път му вдигна жълт картон, последван от червен.

Две минути преди почивката Макс отново намери Нийдерлехнер по-скоро с опит за удар, отколкото за пас, но този път всичко проработи перфектно и седмицата на баварците отбеляза от няколко метра разстояние - 0:1. Едва 60 секунди по-късно Хаан последва Шихос и също бе изгонен след втори жълт картон. Полузащитникът се нареди до Щефан Ефенберг, като двамата са единствените играчи в историята на Бундеслигата, които първо пропускат дузпа, а след това получават червен картон.

Футболистите на Кьолн направиха всичко по силите си да стигнат до изравнителен гол през второто полувреме, а усилията им бяха възнаградени малко преди края. Джон Кордоба получи пас от дълбочина, надбягвайки последния в защитата, а след това финтира излезлия напред вратар Томаш Кубек, за да изравни - 1:1 в 86-ата минута.

СТАТИСТИКА
МИНУТА ПО МИНУТА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ

ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА КЬОЛН

ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА АУГСБУРГ

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти