Лайпциг игра само едно полувреме, но това стигна да излезе на върха

Лайпциг игра само едно полувреме, но това стигна да излезе на върха
Тимът на РБ (Лайпциг) започна вихрено и поведе с 3:0 при гостуването си на Падерборн 07, но в края едва удържа победа с 3:2. С нея “червените бикове” излязоха начело преди останалите срещи от 13-ия кръг в Бундеслигата.

Преди дни футболистите на Юлиан Нагелсман си спечелиха правото да играят на 1/8-финалите в Шампионската лига и настроението от това си личеше в играта им - или поне през първото полувреме.

Разенбалшпорт дръпна набързо в резултата след попадения на Патрик Шик (3’) и Марсел Забитцер (4’) в две поредни атаки. В 26-ата дойде и дежурният гол на Тимо Вернер, с което всичко изглеждаше ясно.

Второто полувреме започна с незачетен от ВАР гол на Стрели Мамба. Тъмнокожият щурмовак все пак се разписа - в 62-ата минута от идентична ситуация. В 73-ата Падерборн върна още един от головете след точен изстрел на Клаус Гясула и изведнъж Лайпциг се оказа под напрежение.

В крайна сметка обаче гостите не допуснаха повече грешки в защита и си тръгнаха с трите точки. За домакините пък това е втори пореден драматичен двубой, след като в миналия кръг те поведоха с 3:0 на Борусия в Дортмунд, но в крайна сметка спечелиха само една точка след 3:3. Новакът остава на последно място в класирането.


Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти