Българският квартет 17-и в смесената щафета в Йостерсунд, Италия ликува

Българският квартет 17-и в смесената щафета в Йостерсунд, Италия ликува

Българската смесена щафета в състав Владимир Илиев, Красимир Анев, Милена Тодорова и Мария Здравкова завърши на 17-а позиция в първия старт от Световната купа по биатлон в шведския зимен център Йостерсунд. Нашият квартет бе последният от 25-те участващи, който не бе затворен с обиколка от победителите Италия и завърши с пасив от 4:19.5 минути. Българите приключиха с две грешки в стрелбата и ползваха 11 допълнителни патрона. 

Тодорова приключи своя рейд с пасив от 1:58.8 минути, Здравкова приключи трасето за общо изоставане от 3:59.1 минути, а Анев - с 4:32.9 минути. Илиев практически намали разликата в наша полза и пресече финала 4:19.5 минути след победителите от Италия. 

Лиза Витоци, Доротея Вирер, Лукас Хофер и Доминик Виндиш осигуриха триумфа на “скуадрата” в ожесточена конкуренция на квартета на Норвегия (Тандреволд, Екхоф, Тарей Бьо, Йоханес Тингнес Бьо), останал на 4.1 секунди от челото. Последният пост Виндиш “получи щафетата” с около една минута преднина и трябваше да се справя с набезите на шампиона в Световната купа от миналата година Йоханес Бьо, но успя да удържи, макар и с максимално изчерпване на физическата си енергия. 

 

България 15-а на старта на сезона в биатлона, триумф за Швеция
България 15-а на старта на сезона в биатлона, триумф за Швеция

На трета позиция финишира щафетата на Швеция в състав Першон, Броршон, Нелин и Понсилуома с 59.9 секунди изоставане.



По-рано в индивидуалната смесена щафета България завърши на 15-а позиция (Даниела Кадева и Антон Синапов), а победата грабна шведския дует Хана Йоберг и Себастиан Самуелсон.

Последвайте каналите ни в:

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти