Борусия (М) ще посрещне Байерн на върха (видео)

Борусия (М) ще посрещне Байерн на върха (видео)
Тимът на Борусия (Мьонхенгладбах) остава на върха в Бундеслигата и след този 13-и кръг. На своя “Борусия Парк” отборът пребори Фрайбург с 4:2 и си върна първата позиция за сметка на РБ (Лайпциг) и Шалке 04, които последователно се бяха настанили на върха за по едно денонощие. Отборът на Марко Розе не изневери на активната си игра в нападение, като освен това пропусна и дузпа. С тази победа Борусия се реванши за поражението си от Унион (Берлин) (0:2) преди седмица. В следващия кръг пък е дербито с Байерн (Мюнхен).

Маркус Тюрам изведе Гладбах напред още в 3-ата минута след неубедителна намеса на вратаря Марк Флекен, но три по-късно Йонатан Шмид изравни след безупречно изпълнение на пряк-свободен удар.

Последва отменено заради засада попадение на Брийл Ембол и шут на Тюрам в гредата. Флекен пък спаси изстрел на Патрик Херман.

Секунди след подновяването на играта Херман изведе Емболо и той възстанови преднината на Борусия.

Три минути по-късно швейцарският национал спечели дузпа, но после я пропусна, като нацели страничната греда.

След само две минути обаче отлично подаване на Денис Закария зад гърба на отбраната намери Емболо, който върна жестта на Херман и му асистира за 3:1.

Играчите на Фрайбург не свалиха гарда и в 58-ата Лукас Хьолер намали на 2:3 с глава.

Двубоят беше решен в 71-вата, когато Емболо завърши нова акция на “жребците” за крайното 4:2.


Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички