Поредното чудо от школата на Аякс влетя шеметно в големия футбол (видео)

Поредното чудо от школата на Аякс влетя шеметно в големия футбол (видео)

Аякс надви Твенте с 5:2 като гост в мач от холандското първенство, независимо че до 32-ата минута губеше с 0:2. Срещата ще остане в историята с факта, че с три гола блесна дебютиращият в шампионата като титуляр младок Ноа Ланг. По този начин 20-годишният юноша на клуба изравни рекорд от 1959 г., когато друг играч на амстердамци - Хенк Гроот, първи забива хеттрик в дебюта си в първенството.

Бившият тим на Николай Михайлов изненадващо дръпна с два гола след попадения на Кейто Накамура (15’) и Айтор (19’). След това обаче дойде шоуто на Ланг. В 32-ата той намали след подаване на Хаким Зиеш. В 51-вата талантливият холандец вкара за 2:2 след центриране на Дони ван де Беек.

Ветеранът Клаас Ян Хунтелаар даде аванс на Аякс в 61-вата с мощен изстрел. Девет минути по-късно Ланг оформи постижението си след грешка на защитата на Твенте - 4:2 за гостите. В шестата минута на добавеното време Хунтелаар се разписа още веднъж.

Ноа Ланг заигра в първия отбор на Аякс едва този сезон, като до днес имаше само 27 минути на терена в два мача в Ередивизи. Той е от суринамски произход и може да играе както на крилото в атака, така и зад нападателя.
След 15 мача Аякс е лидер с 9 точки пред АЗ Алкмаар.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти