Хайнкес даде съвет на Байерн за старши треньор

Хайнкес даде съвет на Байерн за старши треньор

Двукратният победител в Шампионската лига Юп Хайнкес има идея на кого ръководството на Байерн (Мюнхен) трябва да се довери като старши треньор на тима. Според него това трябва да бъде Ханзи Флик, който в момента се води само временен наставник.

“На Ханзи му е писано да бъде старши треньор на Байерн. Той е идеалният за този пост”, заяви 74-годишният Хайнкес.

Флик зае мястото на Нико Ковач, който беше освободен преди месец. По принцип споразумението с босовете на шампионите е той да води отбора само до зимната пауза, но има индикации, че специалистът може да остане и за след това.

“Цялостната атмосфера в Байерн и Мюнхен като цяло са познати на Флик - продължи Хайнкес. - Не става дума само за нещо временно, а за философията, опита и основното ноу-хау на един наставник. Той е едно бижу като треньор и на такива таланти трябва да им се дава шанс и да бъдат развивани. За кратък период от време той промени тотално отбора и го накара да играе атрактивен футбол. В момента Байерн има шанс да заложи на наставник, който да остави своя отпечатък за по-дълъг период от време.”

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички