ФИА приключи разследването на фаталната катастрофа за Антоан Юбер на "Спа"

ФИА приключи разследването на фаталната катастрофа за Антоан Юбер на "Спа"

Международната автомобилна федерация (ФИА) ще представи резултатите от разследването си за катастрофата на белгийската писта "Спа" във Формула 2, в която загина 20-годишният Антоан Юбер, а Хуан Мануел Кореа пострада тежко. Заключението ще бъде оповестено в сряда по време на Световния моторспорт съвет на ФИА в Париж.

Младият французин се удари в бариерите на трасето и идващият зад него Кореа не успя да го избегне и се удари в болида му със скорост от малко над 270 км/ч. Вследствие на втория удар Юбер загина. Разследването за инцидента започна ден след трагедията. Кореа пък бе в изкуствена кома в продължение на три седмици и му предстои дълго възстановяване на десния крак.
Кореа с първо интервю след жестоката катастрофа на "Спа" през август
Кореа с първо интервю след жестоката катастрофа на "Спа" през август

Президентът на ФИА Жан Тод потвърди, че докладът за катастрофата е завършен и ще включва препоръки за промени в едноместните шампионати, които да избегнат подобна ситуация.

Миналата седмица Кореа разкри, че е имал няколко срещи с представители на ФИА относно сблъсъка на "Спа". Инцидентът бе първият, който отнема живота на автомобилен пилот от толкова високо ниво, след смъртта на Жул Бианки, който катастрофира тежко в Япония през 2014 г. във Формула 1.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти