Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 2:1

Фернандо Алонсо все още мисли за Ф1 и ще се бори в Инди 500 през 2020

Фернандо Алонсо все още мисли за Ф1 и ще се бори в Инди 500 през 2020
Фернандо Алонсо заяви, че е отворен за завръщане във Формула 1 през 2021 година, ако получи добро предложение. Испанецът напусна шампионата в края на 2018 година след четири слаби години с Макларън без победа или подиум. Той продължи кариерата си в Световните серии по издръжливост, където спечели 24-те часа на Льо Ман с Тойота.
В началото на 2020 година Алонсо се очаква да стартира на рали Дакар с Тойота, а през пролетта ще направи нов трети опит да спечели най-престижния кръг от американските автомобилни серии Индикар - Индианаполис 500. Все още обаче испанецът не е сигурен с кой отбор ще търси победа там.
"Ще карам в Дакар през януари, което е голямо предизвикателство. В плановете за следващата година е и Инди 500. Ще се опитам да се представя по-добре от тази година", коментира Алонсо пред Sky Sports. "За по-далечно бъдеще все още нямам планове. Може би Формула 1 през 2021-ва, може би класа с хиперавтомобили в Световните серии по издръжливост. Мисля, че 2021-ва е причината да държа възможностите отворени. Може би с новите правила нещата ще се променят и възможностите ще дойдат".

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти