Определиха рефера за големия реванш Анди Руис - Антъни Джошуа

Стадионът за Анди Руис – Антъни Джошуа е готов (видео)
Стадионът за Анди Руис – Антъни Джошуа е готов (видео)

Рефер от неутрална държава ще бъде третия човек в ринга с Анди Руис и Антъни Джошуа тази събота.

Тайсън Фюри: Малкото прасе нокаутира кросфит машината (видео)
Тайсън Фюри: Малкото прасе нокаутира кросфит машината (видео)

Луис Пабон от Пуерто Рико ще следи за безопасността на двамата боксьори и за адекватното провеждане на срещата. 53-годишният Пабон за пръв път ще реферира на двамата боксьори.

Луис Пабон е един от най-опитните и реномирани рефери в професионалния бокс, като зад гърба си има стотици шампионски мачове. Разпореждал се е с хора като братята Кличко, Васил Ломаченко, Александър Поветкин, Андре Уорд, Дейвид Хей, Дерек Чисора, Мигел Кото, Калъм Смит, Джордж Гроувс и др.

Последният наистина значителен мач, който Пабон трябваше да след изкъсо бе двубоят между Сергей Ковальов и Антъни Ярд през август.

Изборът е паднал на него, защото в договора за мача има клауза, която задължава реферът да бъде от неутрална държава. В първия мач между Джошуа и Руис реферските задължения бяха поверени на канадеца Майкъл Грифин, който прекрати двубоя в 7-ия рунд.

Имената и националността на тримата съдии край ринга също бяха публикувани. Точкуването на срещата ще е в ръцете на Глен Фелдман (САЩ), Стив Грей (Англия) и Беноа Ръсел (Канада).

Интересно е да се спомене, че Стив Грей е бил и рефер, и съдия на мач на Антъни Джошуа. През 2018 г. той отсъди 118-110 в полза на „Ей Джей“ при единодушната му победа над Джоузеф Паркър, а няколко месеца по-късно видя отблизо нокаута на Джошуа срещу Александър Поветкин.



boec.bg
Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти