Шефът на Етър: Кирилов постъпи достойно, очаквайте интересни новини в сряда

02 декември 2019 | 21:58
4639
11
Председателят на Управителния съвет на Етър проф. Георги Камарашев обясни ситуацията в клуба след оставката на старши треньора Росен Кирилов. Той заяви, че се надява новият наставник да е свързан с "виолетовите" и обяви, че футболистите ще си получат всички дължими суми до края на годината.

“Явявам се пред вас, тъй като на мен се пада отговорността да кажа няколко доста непопулярни неща за Етър. Когато трябва да се представят победи и добри резултати, масата е пълна, сега тя е празна, само аз съм, за което може да се направят много изводи.

Днес треньорът Росен Кирилов си подаде оставката, приех я и преди малко я представих и пред отбора. Не мога да изкажа недоволство от работата му, той работи според възможностите и имаше достойнство след негативните резултати да подаде оставката си. С него се разделихме като големи и достойни хора. При тази ситуация се обърнах към Калоян Чакъров с молбата да води отбора в последните два мача. Чакъров се отзова и ще поеме отбора, заяви го и пред играчите.

Направих днес още нещо – прекратих договора на Дани Младенов. Той дойде с мениджъра си, каза че е готов да изиграе и последните два мача. Отказах тази възможност, защото съм убеден, че в тези два мача той няма да бъде този, който е.

Пред Етър има много трудно изпитание. Досега като председател на УС не съм се намесвал в оперативното ръководство, но имах много забележки и с много неща не бях съгласен. Явно вече трябва да се намеся и то по начина, който смятам за правилен. Пред мен са две оставки за членове на УС – на Александър Нанков и Красимир Балъков – младши. Свиквам Управителен съвет в сряда, има 4 точки – едната е обсъджане на оставките. Аз лично ще ги подкрепя, насила хубост не става. Какво ще реши УС, е въпрос на висшегласие.

След оставката на треньора проведох лична среща само с футболистите. В мой стил изразих абсолютното си разочарование от играта в последните мачове. Казах им, че не се раздават на терена. Те ми поставиха няколко въпроса, поех ангажимент до средата на месеца да бъдат решени.

Но личното ми впечатление е, че атмосферата в отбора е тягостна. Що се отнася до сбиването между двамата, това е детска работа. Няма такива неща, каквито се изписаха… Голямата кръв беше от това, че Иван имал аркада и щипка на веждата и като се сбутали, щипката паднала и тръгнала кръв. Още като ми казаха, на шета им казах, че ако се бяха сбили за жена, щях да ги почерпя. И това не трябва да бъде предтекст, че от него е тръгнала обставоновката в отбора. Мисля, че момчетата ме разбраха и се надявам в следващите мачове да видим Етър малко по-друг, какъвто сме свикнали да го виждаме”, заяви Камарашев, след което отговори на въпросите на медиите.


– Каква е причината за напускането на Дани Младенов?
– Мениджърът му е намерил отбор в чужбина. От днес той вече не е играч на Етър. Така прецених.

– Какви въпроси ви поставиха футболистите?
– Първият беше за заплатите, вторият – за лекарствата.

– Как стоят нещата в клуба финансово?
– Както в повечето клубове у нас, но не са толкова зле, както някои ги описват. Днес имах разговори и с г-н Панов, и с хора, които финансово подкрепят Етър. Имаме идеи, има хора, които са сърцати и обичат Етър и се надявам на сериозна помощ от тях. Няма да правя апели към великотърновския бизнес за подкрепа към клуба по простата причина, че великотърновският бизнес подкрепя Етър. Така че им благодаря!

– Т.е., както каза Росен Кирилов, макар и с леки закъснения, футболистите получават възнагражденията си?
– Разбира се. Точно това искам да кажа. До края на годината всичко ще им бъде изплатено.

– Какво ви казаха футболистите, като ги упрекнахте, че не играят добре в мачовете?
– Никой не каза абсолютно нищо. Стояха с наведени глави.

– А какви са мотивите за оттегляне на двамата от УС?
– Пред мен са в папката, ще ви дам да ги прочетете.

– Какъв е дневният ред?
– Оставката на Росен Кирилов, другите две оставки, избор на нови членове – не на УС, а на Етър, защото преди да влязат в УС, първо трябва да влязат в Етър. Калоян Чакъров ще води отбора докато презентираме новия треньор. До края на месеца трябва да имаме нов треньор. Ще бъде от Първа лига. Аз много искам да имаме треньор, който е свързан с Етър, но все пак това е професионален футбол.

– Ще има ли още текучество сред играчите?
– Разбира се. Новият треньор също си има виждане за футболисти и ще направи своите предложения.

– След като причината не е във финансите, не е и в треньора според вас, къде е?
– Причините са много комплексни. Мисля си как да го кажа най-меко… Някои хора не си прецениха нивото на амбициите.

– Ще кажете ли кого визирате?
– Навярно ще се досетите.

– У вас има ли надежда, че Етър ще продължи да съществува като клуб от Първа лига. Защото това притеснява хората в града…
– Да, имам надежда. Аз не се движа с кола, а вървя пеш по улиците, хората ме спират и за съжаление въпросите са повече за Етър, отколкото за сектора, за който отговарям. Такива ще ни са усилията.

– Работещ ли беше досегашният УС?
– Не. В него вече няма да има хора, които дават мнения по телефона. Днес проведох два разговора с Цанко Цветанов, единият беше нелицеприятен за него, защото търпението ми се изчерпа. Но после проведохме съвсем делови разговор, Цанко е изключително разбран човек. Той адмирира това, което му казах и дори ме упрекна, че малко съм закъснял и е прав. Цанко ще присъства на УС.

– Росен Кирилов заяви, че има неясноти и напрежение по горните етажи в клуба. Това ли е основната причина?
– Това е. Аз също имам вина, защото прекалено много търпях. При тази изпусната съблекалня който и да е новият треньор, трябва много хора да му помагат. И политиката досега на меки ръкавици към играчите, да не ги нараняваме – трябва по-твърда ръка. Животът ме е научил, че там, където има по-твърда ръка, има и по-добри резултати. Потвърждава го и 32-годишната ми офицерска служба. Трябва да се използват и лидерите в отбора, за да бъдат проводник на политиката на управление.

– Новият треньор със свой щаб ли ще дойде?
– Много се надявам новият селекционер да дойде със свой щаб. Разбирате ме какво искам да кажа. Той трябва да има и гръб в лицето на ръководството. Ако аз остана председател на УС, ще поема много сериозно оперативното ръководство. Защото политиката досега на шушукане ни доведе дотук…

– Има ли вероятност и други играчи да си тръгнат?
– Разбира се. Ще търсим нов треньор, нови хора, нова визия. Нали разбирате, че хватката досега да замазваме работата, не върши нищо. Една работа за да се оправи, тя трябва да се промени генерално. Да се гледа в перспектива.

– Има ли лагери и групички в отбора?
– Най-вероятно има. Аз бях много отстрани и бях се предоверил много, но вече не се доверявам. Може да не разбирам много от футбол, но ще се намери човек, който да разбира. И на този човек не трябва никой да му се меси в работата. И не единият от УС да стои зад треньора, а другият да играе против треньора. Тогава ще си отиде един от управата, а не треньорът. Включително и аз мога да си отида. На мен тази позиция не ми носи нищо, освен ядове. Аз вече съм си направил имиджа, за последните 5 години, откакто свалих пагоните, като областен управител и зам.-кмет не съм си създал негативизъм в обществото. На мен не ми трябва да правя име, това изобщо не ме интересува. Обаче поемам тази отговорност.
Говорим с няколко човека за нов треньор, ще се видят и финансовите им изисквания. Много се надявам Цанко Цветанов да има активна позиция в сряда. В сряда ще се случат интересни работи…

Снимка: etarvt.bg
efbet Лига
18 кръг, петък 29 ноември
Етър
0:2краен резулат
Славия
Титуляри
Христо Иванов Христо Иванов1 Георги Георгиев13 Георги Георгиев
Здравко Илиев Здравко Илиев84 Христо Попадийн83 Христо Попадийн
Александър Дюлгеров Александър Дюлгеров23 Емил Виячки15 Емил Виячки
Иван Иванов Иван Иванов15 Андреа Христов55 Андреа Христов
Крум Стоянов Крум Стоянов25 Димитър Велковски19 Димитър Велковски
Красимир Станоев Красимир Станоев31 Янис Карабельов10 Янис Карабельов
Никола Колев Никола Колев22 Милен Гамаков38 Милен Гамаков
Даниел Младенов Даниел Младенов11 Георги Йомов35 Георги Йомов
Флорент Боджадж Флорент Боджадж10 Дарко Тасевски14 Дарко Тасевски
Румен Руменов Румен Руменов8 Радослав Кирилов11 Радослав Кирилов
Милчо Ангелов Милчо Ангелов7 Илиян Мицански22 Илиян Мицански
Резерви
Ивайло Димитров Ивайло Димитров99 Емил Стоев71 Емил Стоев
Иван Стоянов Иван Стоянов73 Владислав Узунов23 Владислав Узунов
Светослав Ковачев Светослав Ковачев98 Филип Кръстев20 Филип Кръстев
88' Георги Йомов  Георги Йомовизлиза
Емил Стоев  Емил Стоеввлиза
Красимир Станоевизлиза Красимир Станоев  84'
Иван Стояноввлиза Иван Стоянов 
Красимир Станоевжълт картон Красимир Станоев  83' Илиян Мицански  Илиян Мицанскиизлиза
Милчо Ангеловизлиза Милчо Ангелов  Филип Кръстев  Филип Кръстеввлиза
Ивайло Димитроввлиза Ивайло Димитров 
77' Дарко Тасевски  Дарко Тасевскиизлиза
Владислав Узунов  Владислав Узуноввлиза
45' Милен Гамаков  Милен Гамаковжълт картон
Румен Руменовизлиза Румен Руменов  44'
Светослав Ковачеввлиза Светослав Ковачев 
27' Илиян Мицански  Илиян Мицанскигол
5' Георги Йомов  Георги Йомовгол
0 Голове 2
8 Ъглови удари 2
40 Центрирания 9
1 Засади 4
4 Точни удари 7
32 Тъчове 17
4 Неточни удари 3
5 Удари от вратата 10
57 Притежание на топката % 43
1 Жълти картони 1
1 Блокирани удари 0
3 Смени 3
1 Контра атаки 6
6 Извършени фалове 12
efbet Лига М П Р З Г Т
1 Лудогорец Лудогорец
21
15
6
0
36:8 (28)
51
2 Левски Левски
21
13
5
3
37:13 (24)
44
3 Локомотив (Пловдив) Локомотив (Пловдив)
21
12
6
3
41:19 (22)
42
4 ЦСКА-София ЦСКА-София
21
11
7
3
35:14 (21)
40
5 Славия Славия
21
9
6
6
24:20 (4)
33
6 Черно море Черно море
21
8
8
5
26:18 (8)
32
7 Берое Берое
21
10
1
10
33:29 (4)
31
8 Ботев (Пловдив) Ботев (Пловдив)
21
8
5
8
23:23 (0)
29
9 Арда (Кърджали) Арда (Кърджали)
21
7
7
7
23:25 (-2)
28
10 Етър Етър
21
4
7
10
18:36 (-18)
19
11 Царско село Царско село
21
5
4
12
20:33 (-13)
19
12 Дунав Дунав
21
4
5
12
16:36 (-20)
17
13 Ботев (Враца) Ботев (Враца)
21
3
5
13
17:44 (-27)
14
14 Витоша (Бистрица) Витоша (Бистрица)
21
1
2
18
11:42 (-31)
5
 • Квалификации ШЛ
 • Квалификации ЛЕ
 • Изпадане
5'
Георги Йомов
27'
Илиян Мицански
SPORTAL.BG Спортни новини

Добави коментар Коментари (11)

Боби Михайлов (Гост) 11 отговор
04 декември 2019 | 22:32

Батко Фейзи Илханлъ, месията!!! Хайде връщай се и оправи и третия опит за клуб с името Етър...този май е с ВТ а преди беше 1924.... 4 тия клуб може да е ЕтъР - ВТ 1924 Рейтинг: 1 0

до Сини боляри ! (Гост) 10 отговор
03 декември 2019 | 22:31

Болярчо, ако не бяха Герб и кмета , то отбора щеше да е във "В" и да играе с Павликени и Полски Тръмбеш! отделен въпрос е покрай отбора какво се случва и до сега ! Рейтинг: 2 1

ДО 200 $ НА ВСЕКИ ЧАС (Гост) 9 отговор
03 декември 2019 | 09:54

ПЕЧЕЛЕТЕ ДО 200 $ НА ВСЕКИ ЧАС и НАД 14 000 $ ВСЯКА НЕДЕЛЯ !!! АБСОЛЮТНО БЕЗПЛАТНО , ЗА ПОДРОБНОСТИ ВИЖ ===> easymoneybg_ucoz_com Рейтинг: 0 2

bwd (Гост) 8 отговор
03 декември 2019 | 07:27

Вън Сашо Нанков, вън гербаджиите от отбора! Тоя маймуняк Панов му беше хубаво на изборите да използва името на Балъков, а сега се скатава! Рейтинг: 10 1

Така трябва (Гост) 7 отговор
03 декември 2019 | 01:06

Ще ме разплачете бе селчовци! къакъв Сашо Нанков, какъв е па тоя издухан шапкар? Не ви ли е ясна играта или сте гьонове? Отборът се издържаше от едно огромно предприятие във Врачански окръг. Кмета сгази лука и ББ спира парите...тва е ...вие така или иначе имате възможност да издържате отбора на границата на Б и В група, нищо повече Рейтинг: 9 2

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

Ботев Враца (Гост)
03 декември 2019 | 07:10

Много си информиран нещо.Само,че пропусна тъничко ,че отборът не се издържа от една фирма само.А и ако си уж информиран,ще знаеш че ще се наливат свежи пари в отбора от новите заводи.Но информатора ти е спестил това инфо.Ще говорим догодина пак за отбора с какъв бюджет ще е . Рейтинг: 6 0

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

Ботев Враца (Гост) 6 отговор
02 декември 2019 | 23:44

Новият треньор се казва Сашо Ангелов. Рейтинг: 6 14

eDominations (Гост) 5 отговор
02 декември 2019 | 23:28

България е на път да бъде изтрита от картата на света! Нуждаем се от вашата помощ! - eDominations Рейтинг: 0 0

Славия (Гост) 4 отговор
02 декември 2019 | 23:10

Не чакайте добър треньор щом няма пари. Томаш ще иска много пари. Рейтинг: 5 6

ВТ (Гост)
03 декември 2019 | 09:28

Абе глупак Томаш да не Гуардиола. Вземете го пенсионерската Славия нали имате пари. Рейтинг: 6 0

Сини боляри (Гост)
03 декември 2019 | 11:00

Глупако, Търново си има най- добрия български треньор от последните 30 г.,той стои от страни ,гледа и се подсмихва на простотиите на кмета и Сашо Бакшиша! Проблемът на търновския футбол е Герб и споменатите им две марионетки!Този палячо Томаш го предложи на твоя Торбалан,ок! Рейтинг: 6 0

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

Дискотека Полтава (Гост) 3 отговор
02 декември 2019 | 23:02

Цанко Цветанов е супер стиснато същество,никаква полза от него да е в управлението на Етър! Освен това Цанко като беше треньор на Етър правеше тото в ущърб на отбора в комбина с ментора си Наско Комара Сираков!...Днес разбрахме,че и Красимир Балъков младши е бил в управлението на Етър,това лай.но за какво е било там??? Ясно защо Етър е пред разпад- Сашо Бакшиша, някакъв военен, Цанко Скъперника,на Балътъпаков синчета...Ужас!!! Рейтинг: 15 2

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

Parodia (Гост) 2 отговор
02 декември 2019 | 22:30

Какви глупости! Знае се, че няма пари последните месеци. Нанков вече не може да дава и общината след изборите се правят на слепи... Затова нещата са така няма атмосфера,няма как да има и добри игра като не се плаща... План за години напред няма и реално клуба май ще затъва... Рейтинг: 14 1

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

Късно е чадо !....... (Гост) 1 отговор
02 декември 2019 | 22:05

Къде беше до сега "твърдата ръка"? За какво предоверяване става въпрос след като 1-2ма командваха и си правиха игрите ? Никой ли не знаеше и не разбра , че в този отбор нещата не вървят? Логиката повелява и вие да подадете оставка с несправяне с възложената работа и провала на управлението ви !!! Рейтинг: 15 0

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

efbet Лига

Арда без титулярния си нападател във Враца 20 февруари 2020 | 09:30
Берое картотекира и Пиер Фонкеу 20 февруари 2020 | 09:35
Вратар от Русия на проби в Ботев 20 февруари 2020 | 09:52

Водещи новини

Официално: Барселона привлече Брайтуайт и му сложи цена от 300 милиона 20 февруари 2020 | 12:23
Вратата пред Лудогорец е открехната 20 февруари 2020 | 05:41
Кубрат Пулев: Базата на Белмекен е престъпно занемарена! 20 февруари 2020 | 11:55
Започват мачовете между най-добрите в Лига Европа 20 февруари 2020 | 06:54
Меси коментира скандала в Барселона и посочи основните фаворити в ШЛ 20 февруари 2020 | 04:19
200 камери следят сигурността на Лудогорец - Интер 20 февруари 2020 | 10:21
Белтраме ще е титуляр и срещу Ботев (Пд) 20 февруари 2020 | 05:03
Пеп е категоричен: Дори справедливостта да не възтържествува, оставам 20 февруари 2020 | 00:46
Григор тренира гол до кръста в Акапулко (снимки) 20 февруари 2020 | 12:13
Проблеми за Левски преди мача с Черно море 20 февруари 2020 | 09:13
Манчестър Сити може да играе в Шампионската лига и през новия сезон 20 февруари 2020 | 11:20
Тимо Вернер: Радвам се, че ме свързват с най-добрия отбор в света 20 февруари 2020 | 11:04
Защитник на ПСЖ се извини на Тухел заради глупостта на брат си (видео) 20 февруари 2020 | 03:23
Моуриньо няма победа в елиминациите на ШЛ от 2014 година 20 февруари 2020 | 00:26
Кардашиян се опитва да стопли отношенията си с баскетболист на Кливланд 19 февруари 2020 | 13:59

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.