Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 0:0

Кристиано се размина със “Златната топка”, но е №1 в Италия

Кристиано се размина със “Златната топка”, но е №1 в Италия

Кристиано Роналдо беше избран за най-добър футболист в Серия “А” на традиционната гала вечер в Милано, на която бяха раздадени наградите на Асоциацията на италианските футболисти за изминалия сезон. Португалецът пропусна церемонията по връчването на “Златната топка” в Париж, където остана на трето място, за да бъде коронясан като №1 в калчото.

“Ще се опитам да говоря на италиански. Горд съм с приза, който получих. Благодаря на съотборниците си и на футболистите, които са гласували за мен. След две години в Италия, мога да кажа, че местното първенство е много трудно. Още веднъж благодаря на всички и се надявам догодина отново да спечеля”, заяви Роналдо.

34-годишният нападател вкара общо 28 попадения в дебютния си сезон на Апенините и имаше основен принос за осмата поредна титла на Ювентус. Той подели наградата за най-добър нападател заедно с Дуван Сапата от Аталанта.

Популярният журналист от beIN Sports Танкреди Палмиери пък разкри любопитна подробност около Роналдо. Португалецът е пропуснал по-голямата част от церемонията в Милано, като е седял в автомобила си до момента, в който е трябвало да излезе на сцената. За да не бъде заснет, хората от неговата охрана са светили с фенерчета в камерите на операторите.

“Трудни времена за Кристиано? Не мисля. Ние през цялото време повтаряхме, че той заслужава “Златната топка”. Класирането за тази награда винаги предизвиква полемики. Роналдо пропусна няколко тренировки заради проблеми с коляното, но му благодарим, че стисна зъби и игра в мачовете, макар и да не беше в перфектна кондиция. Той със сигурност остава в Юве”, коментира пред медиите спортният директор на гранда от Торино Фабио Паратичи.

На церемонията в Милано присъстваше и агентът на CR7 Жорже Мендеш, който беше категоричен: “Кристиано Роналдо е най-добрият футболист в историята и вие го знаете”.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти