Хендерсън: Дербито също дава три точки

Хендерсън: Дербито също дава три точки

Дербито с Евертън дава също толкова точки, колкото и останалите през сезона в английското футболно първенство, така че "червените" не бива да бъдат пренавити, предупреди капитанът на отбора Джордан Хендерсън. Халфът на лидерите в първенството добави, че Ливърпул просто трябва да играе собствената си игра, въпреки че емоциите ще бъдат по-големи.

"Това е един страхотен мач за всички ни - голямо и страстно дерби с много емоции. В същото време точките са много нужни за двата отбора, всеки един от нас иска да играе и да помогне за спечелването им. Трябва обаче да бъдем концентрирани както до този момент, защото в крайна сметка този мач също дава само три точки.

"Да, дерби е, така че ние сме подготвени да ни се обърне малко по-голямо внимание от медиите и да има малко повече емоция в съблекалнята. За нас обаче това е позната територия и продължаваме да се подготвяме по стандартния начин. Просто трябва да направим всичко по силите ни, за да спечелим поредния мач.

"Всеки отбор иска да дойде на "Анфилд" и да ни изненада. Наистина се стараят да стигнат до добър резултат и срещу Евертън няма да бъде по-различно. Те наистина не се намират в най-добрата позиция като цяло, но в едно дерби може да се случи всичко. Сигурен съм, че ще играят на върха на възможностите си", заяви Хендерсън преди мача.

 

Отборът на Ливърпул ще бъде без титулярния си вратар Алисон Бекер, който бе изгонен при победата с 2:1 срещу Брайтън през уикенда. Капитанът на мърсисайдците обаче е убеден, че Адриан отново ще застъпи безпроблемно и че "червените" ще покажат за пореден път, че имат достатъчна дълбочина в състава.

Той добави: "Адри се справи чудесно в началото на сезона и продължава поддържа отлична форма до този момент. Надявам се той да продължи да играе добре в мачовете, в които Али липсва от състава ни. Адри вече доказа, че е способен да свърши работата. "Ясно ни е, че не само 11 човека, а целият състав трябва да бъде готов за игра във всеки един момент, защото контузиите и наказанията ще зачестяват. Имаме голям брой отлични футболисти, които може би играят малко в момента. Сигурен съм, че ще използваме целия ни състав до края на сезона".

Мачът с Евертън ще бъде първият от общо девет за Ливърпул през декември, но Хендерсън и компания ги чакат с нетърпение: "Натоварено е, но през декември обикновено е така. Това е предизвикателство, което искаме да срещнем. Ние живеем с футбола и се стараем да бъдем готови за всеки мач. Особено през този месец, в който възстановяването е ключово".

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти