Ботас най-бърз в първия ден от тестовете в Абу Даби, Себ с проблеми

Ботас най-бърз в първия ден от тестовете в Абу Даби, Себ с проблеми
Пилотът на Мерцедес Валтери Ботас бе най-бърз в първия ден от тестовете на официалния доставчик на гуми за Формула 1 Пирели в Абу Даби. Заради теста отборите не напуснаха "Яс Марина" след последния кръг за сезона в неделя. Всеки отбор има на разположение по двадесет комплекта гуми за двата тестови дни - 12 от тях са избрани от Пирели и осем - от самите отбори.
Ботас зае първо място с време 1:34.124 мин след 140 навъртяни обиколки. Финландецът завърши последния си ден с W10 и може да започне зимната си почивка, като в сряда за "Сребърните стрели" на пистата ще излезе Джордж Ръсел.
На второ място теста завърши Себастиан Фетел от Ферари с изоставане от половин секунда спрямо Ботас. Болидът на Себ имаше технически проблеми преди обяд, което ограничи времето му в кокпита. Следобед германецът се завъртя на 11-ия завой след контакт с пилота на Рейсинг пойнт Серхио Перес. Първият ден от теста в Абу Даби бе последен и за Фетел. Четирикратният шампион вероятно ще се върне в Европа при съпругата си, която роди третото им дете дни преди старта в Абу Даби. На негово място за Ферари в сряда ше кара съотборникът му Шарл Леклер.
Трети теста приключи Данийл Квят с Торо Росо, следван от Серхио Перес с Рейсинг пойнт и Ромен Грожан с Хаас.
Голямо внимание бе оказано на завръщането на младия французин Естебан Окон, който дебютира за Рено. Окон, който ще замени Нико Хюлкенберг през 2020 г., ще кара и във втория ден от теста на "Яс Марина". Талантливият пилот записа 77 обиколки във вторник и завърши теста на осмо място.
На последните две места завършиха двамата младоци Шон Гелел и Рой Нисани, които "гостуваха" на Формула 1 благодарение на възможността съответно от Торо Росо и Уилямс.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти