Гледай на живо

Фернандо Каранга с първа награда след завръщането си в България

Ман Сити се върна към головете и победите и поне временно намали изоставането от Ливърпул

Ман Сити се върна към головете и победите и поне временно намали изоставането от Ливърпул
Манчестър Сити се върна към победите след два поредни безуспешни мача и надигра без проблеми Бърнли като гост, записвайки успех с 4:1 на "Търф Мор". Две попадения отбеляза Габриел Жезус (24', 50'), третото бе дело на Родриго Ернандес (68'), а четвъртото - на Рияд Марез (87'). Робърт Брейди (89') отбеляза почетния гол за домакините, а той означава, че в осми пореден мач "гражданите" не успяха да запишат чиста мрежа. След този резултат шампионите излязоха на второ място и се доближиха на осем точки зад лидера във временното класиране. Всичко това обаче може да се промени отново само след 24 часа, защото Лестър и Ливърпул играят своите мачове от кръга утре. "Лисиците" приемат Уотфорд, а тимът на Юрген Клоп посреща Евертън на "Анфийлд" в дербито на Мърсисайд.

Голямата новина в състава на домакините бе, че Даниел Дринкуотър записа дебют за Бърнли в Премиър лийг. Аарън Ленън пък стартира за първи път от средата на септември. Ерик Питерс също беше титуляр, а Ашли Барнс и Роби Брейди останаха на скамейката за началото.

Джосеп Гуардиола не можеше да разчита на Илкай Гюндоган, който беше наказан, както и на контузения Серхио Агуеро. Мениджърът на Сити направи общо четири промени. Анхелиньо, Николас Отаменди, Родри и Бернардо Силва започнаха.
"Гражданите" стартираха силно и в шестата минута вече успяха да пратят топката във вратата на Поул. След корнер кълбото стигна до Анхелиньо, който стреля по земя от границата на наказателното поле. Жезус отклони с пета във вратата, но бразилецът бе в положение на засада и попадението правилно бе отменено.
В 24-тата минута Де Бройне опита да изнесе бързо. Белгиецът бе пресрещнат от Корк в централната зона и топката му бе избита, а халфът на Сити остана на тревата. Играта продължи и след комбинация между Давид Силва и Стърлинг атаката стигна до Жезус, който влезе навътре, нагласи си топката на десния крак и с много прецизен фалцов изстрел я прати високо в далечния ъгъл - 0:1. Добрата новина за гостите, освен гола, бе, че контузията на Бройне не се оказа сериозна и той продължи да играе.
В 32-рата минута Стърлинг пропусна да удвои за гостите, след като от три метра засече добро центриране на Де Бройне отдясно, но Ник Поуп се намеси и спаси. Три минути преди почивката Бърнли имаше добра възможност, след като Мий засече от въздуха хубаво центриране на Ленън, който се справи с Анхелиньо. Изстрелът обаче бе блокиран, след което Сити организира страхотна контра, която завърши с шут на Дави Силва. Ник Поуп обаче изби с крак.
Пет минути след подновяването на играта продължителна атака на "гражданите" завърши с много добро центриране на Бернардо Силва и още по-добро воле на Жезус, който засече атрактивно за втория си гол.

В 53-тата бразилецът опита да оформи своя хеттрик, но този път ударът му премина встрани от далечната греда.


В 68-ата минута Родри окончателно сложи точка на спора със страхотен удар от границата на наказателното поле. След този резултат Гуардиола реши да даде почивка на Стърлинг, Де Бройне и Фернандиньо и ги замени.
До края паднаха още две попадения. Рияд Марез вкара четвърти гол за гостите в 87-ата минута. Алжирецът бе точен след нисък удар от границата на наказателното поле. Това бе неговият 50-и гол в Премиър лийг. Минута преди края обаче Роби Брейди успя да реализира почетното попадение за домакините. Хендрик получи в наказателното поле, получи се рикошет в крака на Анхелиньо, след който топката се озова на пътя на Брейди и той се разписа отблизо.
В събота Манчестър Сити приема Манчестър Юнайтед на "Етихад" в дербито от 16-ия кръг на Премиър лийг.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички