Деко Григоров: Нямам амбиции за власт в БФВ

Деко Григоров: Нямам амбиции за власт в БФВ
Срок до 12 декември за федерацията да каже за избори във волейбола
Срок до 12 декември за федерацията да каже за избори във волейбола

Във връзка с изявления в медии на вицепрезидента на БФВолейбол Любо Ганев, който е и кандидат за президент на федерацията, в които той замесва името на другия вицепрезидент - Деко Григоров, като част от план за негов конкурент за този пост, на редационната поща на BGvolleyball.com бе получена позиция на самия Деко Григоров за въпросните твърдения. Публикуваме я без редакционна намеса:
Любо Ганев: Данчо Лазаров ще опита да повдигне Деко Григоров или Боре Кьосев
"Напоследък лоши съветници около моя уважаван колега и вицепрезидент в БФволейбол Любо Ганев му втълпяват абсурдни и неверни неща относно моята личност. В тази връзка искам да заявя:

- Никога, никой под каквато и да е форма не ми е предлагал да се кандидатирам за поста председател на УС на БФВ.

- Не съм имал намерения и никога няма да имам да се кандидатирам за такъв важен и отговорен пост като председател на УС на БФВ.

- Смятам, че тоза са грозни инсинуации, които нямат реални основания
Само един клуб във волейболния елит остана верен на Данчо Лазаров
Всички знаят, че се занимавам само и изключително с женското направление у нас. Работя за волейбола и много съм дал за него. Като регионален отговорник успях да спомогна изключително за развитието на волейбола в целия регион Странджа (клубовете от Югоизточна България). Когато преди време започнах своята дейност, нивото в региона бе нула, а сега участваме редовно на финали на държавни първенства за всички възрасти. През тези години чрез много работа и всеотдайност спомогнах за утвърждаването на Казанлък като голям волейболен център на България в женското направление.

Мога с гордост да кажа, че в голяма степен моя е заслугата за изграждането на волейболен клуб в Стара Загора, като така се върнаха традициите в този спорт в града. За малкото време от основаването му в клуба вече има над 150 деца, като се участва в първенствата от календара на БФВ за всички възрасти при подрастващите. Със съдействието на кмета Живко Тодоров Берое се превърна в един от водещите клубове в женското първенство на България. Може вече и да не съм в управата на клуба, но  този клуб е като мое дете и винаги ще милея за него.

През тези години вложих цялата си енергия за развитието на женското направление във волейбола. Никога не съм взимал пари от волейбола, напротив давал съм и ще продължа да го правя. Защото го правя от любов към този спорт. Ако моите колеги преценят, че съм полезен, ще продължа да работя и за в бъдеще, ако не ще се оттегля. Никога никой не съм обидил и нямам намерение да го правя. Целите ми са да работя за най-доброто в българския волейбол.

Вече сме в края на годината и наближава Коледа. Във връзка с това, искам да поздравя всички състезатели, треньори, деятели и приятели на волейбола с идващите светли празници. Пожелавам им много здраве и нека има много радост и мир в душите и сърцата на всички."

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти