Гледай на живо

Очаквайте в 13:00 - Фернандо Каранга с първа награда след завръщането си в България

Лестър почака, но си върна второто място след седмата поредна победа (видео)

Лестър почака, но си върна второто място след седмата поредна победа (видео)

Лестър отново измести Манчестър Сити от второто място във временното класиране на Премиър лийг, след като победи с 2:0 Уотфорд на "Кинг Пауър Стейдиъм". Голмайсторът на "лисиците" Джейми Варди, откри от дузпа в 55-ата минута, а Джеймс Мадисън подпечата успеха на домакините в петата минута на добавеното време. Това бе седмата поредна победа на тима на Брендън Роджърс в Прмеиър лийг.

Кристиан Фукс стартира отляво на отбраната на Лестър за сметка на Бен Чилуел, който остана извън групата. Трой Дийни започна за първи път за Уотфорд от август насам. Хосе Холебас пропусна двубоя заради контузия в глезена.

Лестър доминираше през първата част, но Айосе Перес и Джеймс Мадисън не бяха точни от добри позиции. В 36-ата Барнс направи чудесен рейд, но Фостър спаси удара му. Минута след това Варди бе съборен от Мариапа в наказателното поле, но главният рефер Крейг Поусън реши, че нарушение няма, а ВАР не промени неговото мнение.

В 51-вата минута Фостър отново изби опасен удар на Барнс, а две минути след това "лисиците" получиха дузпа, след като Масина докосна с ръка лицето на Еванс при борбата за една висока топка. Бранителят се строполи театрално, а Поусън малко пресилено посочи бялата точка. ВАР обаче потвърди решението му. Варди изпълни безупречно, вкарвайки 14-ия си гол от началото на сезона.

До края Союнджу, Варди и Мадисън пропуснаха да направя победата на Лестър по-изразителна. Последният все пак се разписа в петата минута на добавеното време, когато с хубав удар в далечния ъгъл вкара седмия со гол от началото на сезона.


СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ТУК!
МИНУТА ПО МИНУТА ТУК!
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички