Рома и Милан наложиха забрана на "Кориере дело спорт"

Рома и Милан наложиха забрана на "Кориере дело спорт"
“Кориере дело Спорт” разлюти Италия с първата си страница
“Кориере дело Спорт” разлюти Италия с първата си страница

От Рома и Милан официално обявиха, че са наложили забрана на журналистите от местния вестник “Кориере дело спорт” да присъстват на тренировъчните бази на отборите до края на календарната година. Причината е днешното заглавие на първата страница на изданието “Black Friday” (Черен петък - б.р.), насочено към тъмнокожите футболисти на Интер и Рома, съответно Ромелу Лукаку и Крис Смолинг.

“Ние смятаме, че играчите, клубовете, феновете и медиите трябва да сме обединени в борбата срещу расизма във футбола и че всички имаме отговорност да бъдем много прецизни в думите, които подбираме, и съобщенията, които предаваме. В отговор на заглавието “Black Friday”, публикувано днес от вестника, Милан и Рома решиха да забранят на “Кориере дело спорт” да присъстват на нашите тренировъчни бази до края на годината, като нашите играчи няма да се включват в никакви медийни активности с вестника за този период.

И двата отбора са наясно, че самата статия във вестника, съответстваща на заглавието “Black Friday”, носеше антирасистко послание и затова наказахме “Кориере дело спорт” само до януари. Ние оставаме напълно отдадени в борбата срещу расизма”, пише в официалното съвместно изявление на двата клуба.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти