Eвертън уволни Марко Силва

Ливърпул зашемети Евертън с изключителен футбол във френетично дерби със седем гола (видео)
Ливърпул зашемети Евертън с изключителен футбол във френетично дерби със седем гола (видео)

Евертън взе решение да уволни мениджъра си Марко Силва. Разгромната загуба с 2:5 в градското съперник с Ливърпул вчера преля чашата на търпението на шефовете на "Карамелите", които днес обявиха раздялата с португалеца. След това поражение тимът вече е в зоната на изпадащите в Премиър лийг с едва 14 точки в актива си.

В началото на сезона амбициите на Евертън бяха доста сериозни след като клубът пръсна доста пари за нови попълнения като Алекс Иуоби, Мойс Кийн, Андре Гомеш и Жан-Филип Гбамен. Въпреки това отборът не се представя на ниво и в крайна сметка се стигна и до логичното решение за треньорската смяна.

"Футболен клуб Евертън може да потвърди, че мениджърът Марко Силва напусна клуба. Основният акционер Фархад Мошири, президентът Бил Кенрайт и бордът на директорите искат да благодарят на Марко за работата му през последните 18 месеца и му пожелават всичко най-добро занапред", пише в официалното съобщение от клуба.

"Дънкан Фъргюсън временно ще изпълнява ролята на мениджър и ще води отбора срещу Челси в събота. Междувременно клубът ще направи всичко възможно да намери нов постоянен мениджър възможно най-скоро", пише още в съобщението до медиите.


Силва пое Евертън през май 2018 година, след като преди това остави отлични впечатления докато бе начело на Уотфорд. Той изведе отбора до 8-ото място през миналия сезон. В 59 мача начело на "Карамелите" отборът записа 24 победи и 23 загуби.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички