"Кориере дело спорт": Кого наричате расисти?

"Кориере дело спорт": Кого наричате расисти?

В днешния си брой "Кориере дело спорт" отговори на обвиненията в расизъм и атаките срещу вестника, дошли след вчерашната заглавна страница “Black Friday” (Черен петък - б.р.), отнасяща се за чернокожите играчи на Интер и Рома, съответно Ромелу Лукаку и Крис Смолинг.

“Кого наричате расисти? Това е линчуване на вестник, който цял век защитава свободата и равноправието”, е водещото заглавие на днешния брой на изданието, като около него са изобразени и минали заглавия на вестника, свързани с расизма в италианския футбол.

““Черен петък”, за тези, които искат и могат да го разберат, беше просто начин, по който да възхвалим различието и неговото великолепно богатство. Ако не разбирате това, то е, защото не можете или се преструвате. “Черен петък” е невинно заглавие на нашия вестник, който в продължение на почти век страстно и твърдо защитава спортните ценности. Въпреки това, то беше превърнато в отрова от тези, които имат такава в самите себе си”, написа главният редактор на "Кориере дело спорт" Иван Дзацарони.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти