Всичко или нищо за Джошуа

Всичко или нищо за Джошуа
Всичко или нищо. Това е залогът за Антъни Джошуа (Анг) тази вечер. Британският терминатор с боксови ръкавици беше заземен през лятото от тоталния аутсайдер Анди Руис - младши (Мек) в битка за световните титли в тежка категория.
Изненада на кантара: Шампионът Руис е налял още килограми (видео + галерия)
Изненада на кантара: Шампионът Руис е налял още килограми (видео + галерия)

Двете звезди в тежка категория ще подновят сблъсъка на възможно най-невероятното място. Първата столица на Саудитска Арабия - Дирая, ще приюти най-очаквания боксов мач за 2019 г.
Ще бъдат ли достатъчни шест месеца на Антъни Джошуа да коригира грешките от първия мач? Това е най-задаваният въпрос от боксовите анализатори. През лятото британецът изглеждаше много уверен, когато прати в нокдаун Анди Руис през третия рунд. Секунди по-късно всичко се промени. Джошуа на два пъти беше свален в същия рунд. А в седмата част реферът Майкъл Грифин спря мача.
Това беше първа загуба за Джошуа след шест години на професионалния ринг. Поражението беше достатъчно да изтрие ореола на непобедимост, изграден след 22 поредни успеха (21 с нокаут).
Бивши и настоящи колеги на 30-годишния англичанин поставиха под въпрос менталната стабилност на олимпийския шампион от Лондон. Тайсън Фюри обяви, че времето за Джошуа е прекалено малко, за да може отново да се качи между въжетата с максимална увереност. Ленъкс Люис предупреди, че Джошуа има нужда от тотална промяна на своя екип, за да има различен резултат от мача.
Въпреки всички съвети Джошуа запази Роб Маккракън като свой главен треньор. Британецът призна, че е направил сериозни промени и се закани да ги демонстрира на ринга.
При Анди Руис ситуацията е коренно различна. В първия мач той спечели седем пъти по-голям хонорар от всичко изкарано до момента. Купи си Ролс Ройс за близо половин милион долара и се превърна в най-популярния мексиканец, въпреки че има американски паспорт, а в боксовата му картотека пише, че се бие за САЩ.

Световният шампион накара целия свят да говори за него с уважение. Епитетите "лоена топка", "шишко" и "дебелак" бяха заменени с "най-бързите ръце в тежка категория" и "експлозивен като лъв". В своите тренировъчни клипове Анди Руис показа, че много сериозно се готви за реванша, но на кантара се оказа със седем килограма повече в сравнение с първия мач.
Той получи много повече време за втория мач, след като в първата среща трябваше да замени в последния момент хванатия с допинг Джарел Милър. Въпреки категоричната победа в първата среща, Руис продължава да бъде аутсайдер. Неговият коефициент за победа се върти около 3. За сметка на това огромна част от анализаторите предричат още един крах за Джошуа.

Черните облаци над британеца се събраха още преди първия гонг. Слуховете за нов нокаут по време на подготвителния спаринг взривиха боксовите сайтове. Бившият световен шампион използва половин дузина партньори, за да се подготви за мача. Най-сериозният сред тях беше бившият съперник на Кубрат Пулев - Дерик Чисора.

Промоутърът на Джошуа Еди Хърн категорично отрече подобен нокаут. Той стори същото и преди първия мач, когато се носеше мълвата как Джоуи Давейко е проснал британеца.
Пълната файт карта на Анди Руис – Антъни Джошуа
Пълната файт карта на Анди Руис – Антъни Джошуа

При всяко положение Джошуа вече спечели една победа над Руис. Той ще получи няколко пъти по-голям хонорар. Според различни публикации неговата банкова сметка ще нарасне със сума между 47 и 90 млн. долара. Докато хонорарът на Руис възлиза на "скромните" между 9 и 17 млн. долара.
Кобрата отказа пътуване до Саудитска Арабия (видео)
Кобрата отказа пътуване до Саудитска Арабия (видео)

Кубрат Пулев ще следи с огромен интерес сблъсъкът. Той има гарантиран мач с победителя. Преди около месец Международната боксова федерация излезе с официално становище. Според него Руис или Джошуа ще трябва да се бият срещу официалния претендент Кубрат Пулев най-късно до 31 май 2020 г. Ако откажат да го направят, тогава поясът ще стане вакантен. Отново Кобрата ще бъде един от боксьорите, които ще се бият за титлата.
Запознай се с мама: Анди Руис се срещна с важната госпожа Джошуа
Запознай се с мама: Анди Руис се срещна с важната госпожа Джошуа
Намериха съперник на Дилиън Уайт за Саудитска Арабия
Намериха съперник на Дилиън Уайт за Саудитска Арабия

Ето всичките 9 сблъсъка, които ще се проведат на стадион „Дирия Арена“.

Главна карта

Анди Руис – Антъни Джошуа, тежка категория

Александър Поветкин (35-2) срещу Майкъл Хънтър (18-1), тежка
Поветкин: Искам отново да съм световен шампион

Дилиън Уайт (26-1) срещу Мариуш Вах (35-5), тежка

Филип Хъргович (9-0) срещу Ерик Молина (27-5), тежка

Махамадрасул Маджидов (1-0) срещу Том Литъл (10-7), тежка

Подгряващи

Диего Пачеко (7-0) срещу Селемани Сайди (20-15-5), супер средна

Иван Прайс (1-0) срещу Суеди Мохамед (12-6-2), супер петел

Маджид ал Накби (3-0) срещу Илия Беруашвили (8-12), лека

Зуаир ал Катани (7-0) срещу Омар Дусари (7-0-1), лека

 
Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти