Сада Крузейро не остави шансове на Ал Райан на клубния Мондиал (видео + снимки)

Сада Крузейро не остави шансове на Ал Райан на клубния Мондиал (видео + снимки)

Волейболният шампион на Южна Америка - бразилският Сада Крузейро (Бело Оризонте) записа втора победа на Световното клубно първенство, на което е домакин в Бетим. Играчите на аржентинския треньор Марсело Мендес не оставиха шансове на катарския Ал Райан и го биха категорично с 3:0 (25:20, 25:16, 25:17) в последния мач от предварителната фаза на клубния Мондиал, игран тази нощ пред около 2000 зрители.

По този начин Сада завърши на второ място с 6 точки след 2 победи и 1 загуба. Така на полуфиналите бразилският тим ще играе с руския гранд Зенит (Казан), с националът Цветан Соколов в състава си, който завърши 3-и също с 2 победи и 1 загуба, но с 5 точки. В предварителната фаза на турнира Сада надигра казанци с 3:0 гейма. Срещата е утре (7 декември) от 19,00 часа българско време.

Ал Райан пък остана на последното 4-о място без победа и само един спечелен гейм, като на полуфиналите ще излезе срещу победителя в Шампионската лига и финалист на клубния Мондиал през последните две години - италианския гранд Кучине Лубе (Чивитанова), който приключи с 2 победи, 1 загуби и 7 точки. Този полуфинален двубой е също утре, но от 22,00 часа.

Най-полезни за Сада станаха Отавио Пинто (2 блока, 3 аса и 63% ефективност в атака) и влезлият като резерва Кледенилсон Соуса (3 блока, 2 аса и 63% ефективност в атака) с по 10 точки за победата.

За тима на Ал Райан бразилецът Маркуш Винисиуш приключи с 11 точки.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти