Гладбах съкруши Байерн, шампионите изпускат титлата (видео)

Гладбах съкруши Байерн, шампионите изпускат титлата (видео)
Отборът на Борусия (Мьонхенгладбах) пребори Байерн (Мюнхен) с 2:1 в знаменита победа в Бундеслигата и показа, че може да се счита за реален претендент за титлата, като продължава да е лидер. Шампионите поведоха в 49-ата чрез Иван Перишич, но след това домакините обърнаха с два гола на Рами Бенсебаини. Алжирецът изравни с глава в 60-ата, а в последната реализира дузпа, за нарушението за която Хавиер Мартинес беше изгонен с втори жълт картон.

Така Байерн вече е чак шести - на 7 точки от лидера Гладбах, като и двата тима са с по 14 мача. Между тях вече има четири отбора, а там може да се настани и Байер (Леверкузен)

Мьонхенгладбах не е ставал шампион от 1977-а г. насам. За Байерн пък това е втора поредна загуба в първенството и трета в последните пет кръга.


Баварците направиха много силно първо полувреме, в което прегазиха съперника с игра, но така и не успяха да вкарат. След това като че ли нещо се счупи в тима на Ханзи Флик и играчите не приличаха на себе си.
Гладбах тръгна смело с трима офанзивни футболисти в лицето на Маркюс Тюрам, Аласан Плеа и Ларс Щиндъл.

Филипе Коутиньо, Бенжамен Павар, Хавиер Мартинес и Серж Гнабри бяха оставени сред резервите на Байерн, което даде шанс на Корентен Толисо, Жером Боатенг, Леон Горетцка и Томас Мюлер. Йошуа Кимих действаше като десен защитник.

Томас Мюлер се размина с гола в 8-ата минута, когато от 2-3 метра отклони топката, но тя излетя в аут.
В 14-ата и Роберт Левандовски не беше точен.

Две минути по-късно Тиаго Алкантара изпълни бързо пряк-свободен удар с леко чукване на топката над стената, което намери Левандовски. Изстрелът на нападателя от въздуха обаче също не попадна в целта.

Само след 20 минути игра треньорът на Байерн Ханзи Флик беше принуден да прави смяна, след като Корентен Толисо се контузи. Иван Перишич зае неговото място и заигра по лявото крило.

"Червените" не спираха да атакуват и в 26-ата Ян Зомер трябваше да плонжира след шут на Мюлер.

Минута след това Кимих стреля, топката мина под тялото на Зомер и тръгна да влиза, но стражът успя да я спре. Технологията на голлинията не сигнализира за попадение, а повторенията показаха, че милиметри не са достигнали на кълбото да премине линия с целия си обем.
В тези минути играчите на Борусия не успяваха изобщо до стигнат до наказателното поле на гостите, камо ли да си помислят за нещо повече.

В 36-ата Левандовски подаде към Перишич, който обаче не уцели вратата.
Едва в 41-вата минута Гладбах стигна до положение пред Мануел Нойер. Тогава беше нанесен първият удар към вратата му - дело на Плеа, но стражът спаси.

Веднага след това Леон Горетцка можеше да реализира за Байерн, но също пропусна.

Байерн стигна до гола 4 минути след подновяването на играта за второто полувреме. Тогава Перишич стреля от воле, а Зомер не беше заел добра позиция, заради което не успя да се намеси добре и кълбото спря в мрежата му.
Едва след това играчи на Марко Розе събраха смелост да атакуват. В 60-ата те изравниха, когато алжирецът Бенсебаини засече с глава центриране от корнер - 1:1.

Играта стана отворена с атаки и пред двете врати, като тези на Байерн обаче бяха все по-малко. В 80-ата само шансът спаси Нойер от втори гол в мрежата му след удар на Щиндъл.

В последната минута обаче до гол за Борусия все пак се стигна. Тюрам изпревари Мартинес за спорна топка в наказателното поле и испанецът го спъна, за което пък получи втори жълт картон. Бенсебаини реализира отсъдения наказателен удар и "Борусия Парк" "избухна" в празненства.

През идната седмица и двата отбора имат мачове в евротурнирите.


Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти