Кабаков е трябвало да приключи със съдийството още през март 2018 г., но “някой” го спасил

Кабаков е трябвало да приключи със съдийството още през март 2018 г., но “някой” го спасил

Реферът Георги Кабаков е трябвало да бъде изваден от съдийството и да не ръководи мачове от родното първенство още през март 2018 година, но отговорните фактори във футбола тогава са преценили да му дадат нов шанс.

Формална причина за тогавашната дискусия дали Кабаков да бъде изваден от родния елит идва след шампионатния двубой между Дунав и ЦСКА-София, когато реферът допуска поредица от груби грешки, включително и отказ да покаже червен картон на Чорбаджийски за юмручна схватка с противник.

Неформалната обаче е, че това не е единичен случай, а рецидив и той няма нужното ниво да ръководи двубои от елита на България. Тогава Кабаков се завръща след наказание от две срещи и след мача СК отново му спира временно правата, докато скандалите около него утихнат.

В негов плюс се изтъква, че е международен рефер и с необходимите протекции имал добро бъдеще в Европа. Прогнозите се сбъдват и Кабаков стига до наряди дори за групите в ШЛ.

През последните 6 месеца и грубите му грешки намаляват, но възходящата тенденция при него бе прекратена днес, когато допусна поредица от гафове на Лудогорец - Черно море (1:1), които повлияха на крайния резултат.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти