Голово шоу на "Камп Ноу", Меси показа "Топката" и взе още една (видео + галерия)

Испанският шампион Барселона спечели убедително с 5:2 над гостуващия Майорка в мач от 16-ия кръг на Ла Лига. Лионел Меси вдигна “Златната топка” и 90 минути по-късно си тръгна с нова топка, каквато е традицията след реализиран хеттрик. Аржентинецът се разписа в 17-ата, 41-ата и 83-ата минути.

Точни за каталунците бяха още Антоан Гризман (7) и Луис Суарес (43). Тимът от Балеарските острови вкара две попадения чрез Анте Будимир (36 и 64). С успеха Барса си върна лидерството, благодарение на по-добрата голова разлика от Реал Мадрид.

Капитанът на "лос кулес" Лионел Меси ще покаже “Златната топка” пред публиката на “Камп Ноу”. До аржентинеца Ернесто Валверде разположи Луис Суарес и Антоан Гризман. Жуниор Фирпо отново замени контузения Жорди Алба. Иван Ракитич получи шанс за изява като титуляр във втора поредна среща след тази с Атлетико Мадрид. Наставникът на балеарци Висенте Морено заложи в атака на Будимир, подкрепян от Дани Родригес и Такефуса Кубо.
Преди срещата най-големият син на Меси - Тиаго, поднесе "Златната топка" на своя татко, който я вдигна за радост на публиката на "Камп Ноу".
В рамките на първите три минути двата тима имаха по една опасна акция. Първо гостите от Палма изостриха нападението си, като съдията подмина нарушение срещу Кубо пред наказателното поле. При ответната атака Гризман получи в наказателното поле и французинът центрира прострелно, но никой не засече кълбото.
В седмата минута Марк-Андре тер Стеген изпълни аут по брилянтен начин, който му донесе асистенция на сметката. Германският страж изрита топката към левия фланг, защитник на гостите не прецени добре ситуацията и позволи на Гризман да се измъкне и да напредне. Номер "17" на каталунците стигна до наказателното поле и копна технично над плонжа на вратаря за 1:0. Само секунди по-късно тимът от "Сон Мош" беше изпусна чудесна възможност при корнер.
В 15-ата минута Серхио Бускетс стреля с глава след ъглов удар и затрудни вратаря Маноло Рейна. Две минути по-късно Лео Меси отбеляза страхотен гол в свой стил. Лео завъртя топката от 20 метра към далечния горен ъгъл - 2:0. В 23-ата Меси, Гризман и Суарес направиха вълшебна многоходова комбинация, която обаче не завърши с удар. В 27-ата уругвайската "деветка" на "лос кулес" нацели греда с удар от девет метра, при който топката се отби в близката греда и след това премина близо до голлинията.
В 30-ата Меси овладя на гърди и стреля от малък ъгъл. Вратарят беше уплътнил пространството и изби в корнер. Домакините продължиха лесно да разрязват защитата на островитяните. В 32-ата Суарес се изправи фронтално срещу вратаря, финтира го, но след това не успя да насочи, загубвайки равновесие. В 36-ата балеарският тим върна един гол. Будимир пое топката в наказателното поле и стреля по диагонала, топката се отби в крака на Клеман Лангле, вдигна се и се отдалечи от Тер Стеген, попадайки в мрежата.
Това сякаш ядоса “блаугранас” и последваха още два бързи гола в мрежата на Майорка. В 41-ата Меси вкара още един традиционен гол, завъртайки топката от 19 метра при намалена видимост за вратаря.
Две минути по-късно барселонският тим изгради симфонична атака, която завърши с ювелирен гол. Френки де Йонг, Меси и Луис Суарес разиграха сякаш срещу статични съперници, а уругвайският нападател се разписа зрелищно с пета, забивайки топката в земята, което й придаде сила, за да влети по диагонала до гредата - 4:1.
В 52-ата Френки де Йонг показа част от впечатляващите си умения, пробивайки през центъра. Холандският халф се вряза фронтално и намери подходящия миг за пас към Гризман. Френският нападател имаше чудесен шанс за гол, но вратарят плонжира и парира. Каталунският тим намали темпото в опит да спести сили. Валверде извади Де Йонг в 63-ата и пусна в игра Артуро Видал. Минута по-късно Майорка намали. Анте Будимир надскочи Сержи Роберто и вкара с глава от шест метра след центриране отдясно - 4:2. Гостите вкараха втори гол с втория си точен удар.
В 75-ата Артуро Видал подаде към Суарес, който от много добра позиция стреля лесно за вратаря Рейна. В 77-ата защитата на Барса отново не се справи с набезите на съпенрика. Ернандес стреля коварно, а Тер Стеген спаси майсторски с една ръка. Минута по-късно Сержи Роберто шутира към близкия ъгъл и намери ръкавиците на вратаря. Германецът беше затруднен сериозно от рикошет.
В 83-ата Меси съкруши грешките надежди на гостуващия тим. Меси завъртя хеттрик след техничен удар от 15 метра, при който топката рикошира в напречната греда и премина голлинията. До края "синьо-червените" пропуснаха още две-три възможности за нов гол.
Във вторник вечер Барселона гостува на Интер в протоколен за каталунците мач от Шампионската лига. Голямата схватка с Реал Мадрид е на 18 декември (сряда).
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти