В Локо (Пд) сложиха таван на заплатите за нови попълнения

В Локо (Пд) сложиха таван на заплатите за нови попълнения

Локомотив (Пловдив) няма да прави разточителна селекция през зимата, въпреки че през пролетния полусезон ще води люта битка на два фронта. "Черно-белите" продължават защитата на Купата на България, като достигнаха четвъртфиналите в турнира, след като през седмицата елиминираха Литекс. Освен това възпитаниците на Бруно Акрапович имат шанс да зимуват на второ място в класирането. В момента те са трети, като изостават от втория Левски на 2 точки. Двата тима обаче се срещат в пряк сблъсък в последния есенен кръг. Преди това на пловдивчани им предстои визита на Дунав. 

Бюджетът, който Локо може да си позволи за заплати на нови играчи, не е голям. Евентуалните попълнения ще получават максимум 4000 евро. Този таван е бил одобрен от шефовете на клуба. И в него трябва да се вмести спортният директор Георги Иванов, който от доста време работи по селекцията заедно с Акрапович.

Най-наложително до края на януари е привличането на централен защитник и халф. Места в тези зони ще бъдат освободени от Стивън Езе и Георги Илиев. Договорът на първия изтича на Нова година. Нигерийският бранител дълго време бе ухажван, за да удължи споразумението си, но той така и не го стори и си тръгва като свободен агент.

Георги Илиев пък ще сложи край на кариерата си на полусезона. Той вече изпълни целта си през есента, като счупи рекорд и стана футболистът с най-много мачове в родния елит.

"Тема Спорт"

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички