Легенда в действие: Хоакин смая с изключително постижение (видео)

В края на кариерата си легендата на Бетис Хоакин Санчес изигра един от най-силните си мачове, с което пренаписа историята на испанския футбол. На 38 години и 140 дни капитанът вкара три гола в рамките на 20 минути за победата с 3:2 над Атлетик Билбао в среща от Ла Лига. Това е първият хеттрик за Хоакин в 20-годишната му кариера. Освен това бившият национал на Испания се превърна в най-стария футболист с такова постижение в първенството на Иберийския п-ов.

Хоакин откри сметката си още във 2-ата минута, в 11-ата удвои, а в 20-ата докара нещата до 3:0 за своя тим. В самия край на двубоя той пропусна в ситуация сам срещу вратаря.

Иначе при 3:0 домакините пропиляха чиста възможност за четвърти гол и после за малко да съжаляват, защото Билбао върна две от попаденията и до последно натискаше в търсенето на изравняването. В 44-ата Иняки Уилямс беше точен от дузпа, а в 75-ата Юри Берчиче изненада вратаря Йоел Роблес с удар в близкия му ъгъл за 3:2.



И все пак Бетис удържа аванса си и постигна трета поредна победа, с което се изкачи до 11-а позиция.

Хоакин вече има 6 гола и 2 асистенции през сезона за севилци. Неговият договор изтича в края на сезона.

Атлетик пък все още е в топ 6, след като до днес нямаше поражение в пет поредни кръга.
КЛАСИРАНЕ
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти