Гледай на живо

Очаквайте в 15:00 Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16)

Клубен рекорд и поредни голове на Варди пратиха Лестър на шест точки пред шампионите (видео)

Клубен рекорд и поредни голове на Варди пратиха Лестър на шест точки пред шампионите (видео)

Лестър отново се доближи на осем точки зад лидера Ливърпул и същевременно се откъсна на шест пред Манчестър Сити, след разби с 4:1 Астън Вила като гост. Това бе осма поредна победа за "лисиците" в първенството, което е клубен рекорд. Джейми Варди (20', 75') се разписа в осми пореден двубой. Голмайсторът на Лестър вкара две попадения и вече има 18 от началото на сезона. Келечи Ихеанашо (41') и Джони Еванс (49') направиха победата на "лисиците" още по-убедителна. Джак Грийлиш (45'+2) вкара за Астън Вила, но това бе крайно недостатъчно за бирмингамци, които остават точно над зоната на изпадащите.

Дийн Смит бе направил две промени в сравнение с мача с Челси през седмицата. Ануар Ел-Гази и Дъглас Луис започнаха за бирмингамци. Бен Чилуел се завърна за Лестър. Денис Прает и Келечи Ихеаначо също бяха титуляри за гостите.

Началото бе много двуостро, като атаките и положенията се заредиха пред двете врати. В четвъртата минута гостите имаха две последователни ситуации. Първо удар на Мадисън бе блокиран от Консе, след което Ихеаначо центрира към Варди, който засече от въздуха, но прати топката право в ръцете на Хийтън. В 10-ата минута Мадисън центрира от фаул, Союнджу върна с глава към Еванс, който се озова на чиста позиция, но неговият изстрел с глава също попадна в ръцете на стража. Веднага след това Хийтън хвърли топката към Грийлиш, който изведе Таргет отляво. Последният центрира ниско в наказателното поле. Макгин и Накамба пропуснаха топката, която стигна до Ел Гази. Той стреля от движение, но топката срещна напречната греда.
Тайрън Мингс получи травма, но в лагера на Астън Вила се забавиха с неговата смяна. В 21-вата минута домакините сгрешиха при изнасянето на топката. Ихеаначи изведе добре Варди, а Мингс накуцваше и не успя да се върне навреме. Голмайсторът на "лисиците" премина покрай Хийтън, но първоначално не успя да намери топката. Варди обаче задържа, справи се с Конса и след това стреля в опразнената врата. Това означаваше, че английският национал се разписа в осми пореден мач в Премиър лийг. Последният играч, който успя да отбележи в осем поредни срещи във Висшата лига, бе именно Варди в шампионския сезон на Лестър. Тогава нападателят постави рекорда си, разписвайки се в 11 поредни срещи.
Едва тогава Мингс бе заменен от Енгелс.

В 24-тата минута Ел Гази пропусна с глава отблизо.
Четири минути преди почивката Ихеаначо удвои, след като засее на близката греда центриране на Мадисън отляво.
В добавеното време на първата част отбраната на Лестър не успя да изчисти добре след един корнер пред вратата на Шмайхел. Топката стигна до Грийлиш, който стреля по диагонала. Получи се рикошет, след който кълбото чукна далечната греда и влезе във вратата.
В 49-ата минута гостите изпълниха заучено корнер. Мадисън центрира много добре, Еванс се затича към топката и я засече с глава, пращайки я до сглобката на гредите в далечния ъгъл.
Самият Мадисън пропусна да отбележи в 68-ата минута, когато получи в наказателното поле от Варди и стреля, но топката профуча на сантиметри встрани.
1/4 час преди края Джейми Варди отбеляза 16-ия ги от началото на сезона в Премиър лийг, след като получи извеждащо подаване от Прает, напредна на скорости и стреля покрай Хийтън.
Малко след това Союнджу пропусна с глава отблизо. До края Лестър пропусна още няколко добри ситуации.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти