Марсилия продължава да гони ПСЖ с шеста поредна победа

Марсилия продължава да гони ПСЖ с шеста поредна победа

Олимпик Марсилия продължава да преследва лидера в класирането в Лига 1 ПСЖ, записвайки 6-а поредна победа на сметката си. Тази вечер възпитаниците на Андре Вилаш-Боаш спечелиха по категоричен начин дербито с на 17-ия кръг срещу Бордо с 3:1 на своя "Велодром".

Срещата не започна по най-добрия начин за домакините. В 31-ата минута "Жирондинци" поведоха със страхотен гол на Ясин Адли с далечен удар извън наказателното поле.

През втората част обаче марсилци направиха пълен обрат. Още в 48-ата минута Жордан Амави изравни с глава след корнер.

В 60-ата минута Морган Сансон изведе домакините напред. Той се възползва от грешка в отбраната на Бордо и с мощен удар прати топката в мрежата за 2:1.


В добавеното време Олимпик подпечата победата си с трети гол. Домакините организираха контраатака, Неманя Радонич стреля и въпреки намесата на защитник кълбото се озова в мрежата за 3:1.

Така Марсилия остава на 2-ото място в таблицата с 34 точки, като изостава на 5 от лидера ПСЖ, който е и с мач по-малко. Бордо пък пропусна добра възможност да се изкачи в Топ 3 и остава на 5-ото място с 26 точки.


МИНУТА ПО МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти