Локо (Пд) атакува разклатената лодка на Дунав

Локо (Пд) атакува разклатената лодка на Дунав

Днес в 17:00 часа е последният мач от 19-ия кръг в efbet Лига между Дунав и Локомотив (Пловдив). Гостите пристигат в Русе с мисълта за задължителни три точки. "Смърфовете" ще опитат да се върнат на победния път, след като в последните си два мача записаха загуба с 1:2 от Лудогорец и равенство 0:0 с Арда. Пловдивчани нямат право на повече грешки, ако не искат да изостанат сериозно от Левски и Лудогорец.


В Дунав ситуацията е идентична. В последните си два мача "Драконите" нямат успех, като записаха загуба с 0:3 от Берое и равенство 1:1 с Витоша (Бистрица). Домакините ще опитат да зарадват феновете си с победа, но истината е, че те не са фаворит за днешната среща и подобен развой би бил доста сериозна изненада.

Положението при русенци не е розово нито във финансово, нито в спортно-техническо отношение. Освен това се появиха информации, че днес преди мача ще бъдат освободени няколко ненужни футболисти, което още повече ще увеличи напрежението в съблекалнята.

В тази обстановка не е напълно ясно с какъв състав ще излезе треньорът Людмил Киров. Вероятно на вратата ще бъде Макенджиев, а пред него ще действат Милчев, Николов и Димов. Костадинов и Исаевски ще бъдат в ролята на халф-бекове, а Кавалканте и Лазаров ще действат в средата на терена. На двете крила ще бъдат Христов и Щерев, а атаката ще води Ахмедов.

Бруно Акрапович пък вероятно ще противопостави Луков под рамката и пред него триото Езе, Малембана и Алмейда в центъра на отбраната. Карагерен и Томашевич ще бъдат в ролята на халф-бекове, а Витанов и Умарбаев ще действат в средата на терена. Георги Илиев ще бъде плеймейкър, а в нападение ще се разчита на Димитър Илиев и Анте Аралица.

efbet Лига, 19 кръг:

ДУНАВ (РУСЕ) - ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ)

Вероятни състави:

ДУНАВ:

Макенджиев, Милчев, Николов, Димов, Костадинов, Исаевски, Щерев, Кавалканте, Лазаров, Христов, Ахмедов

ЛОКО:

Луков, Малембана, Езе, Алмейда, Карагерен, Умарбаев, Витанов, Томашевич, Г. Илиев, Д. Илиев, Аралица

Стадион:

Градски, Русе

Съдия:

Георги Николов

Начало:

17:00 часа

МИНУТА ПО МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК!
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти