Легендата в плуването Таня Богомилова: Антъни и Йосиф имат шанс за олимпийски финал

Легендата в плуването Таня Богомилова: Антъни и Йосиф имат шанс за олимпийски финал

Антъни Иванов и Йосиф Миладинов имат шансове за класиране на олимпийски финал в Токио, смята най-голямата легенда на българското плуване Таня Богомилова. Двамата се представиха отлично на Европейското първенство на 25-метров басейн в Глазгоу. Миладинов счупи шест национални рекорда, а Антъни Иванов се класира за финала в своята коронна дисциплина 200 м бътерфлай, където завърши седми.

“Имат шанс за финал на олимпиадата, а защо да не помечтаем за медали. Конкуренцията ще е жестока. Всички топ имена се готвят за Токио. Дори сега държавите пратиха вторите и третите си отбори на Европейското”, заяви Богомилова.

Младата надежда Диана Петкова счупи националния рекорд на Богомилова на 100 м бруст. Тя финишира за 1:08,07 мин. Постижението отреди 36-о място в крайното класиране за 19-годишната пловдивчанка.

“Децата подобряват рекорди, но сме далеч от истината по отношение на класиранията, коментира Богомилова. - Браво на Диана. За съжаление изоставаме от световните тенденции. Винаги съм била максималист. Много ми се иска да имаме повече финали.”

Легендата отчете като плюс конкуренцията между Антъни Иванов и Йосиф Миладинов, които водят сериозна битка в бътерфлай дисциплините.

“За съжаление те живеят в различни държави и се събират само за лагери, добави олимпийската шампионка от Сеул’88. - Но при подобна конкуренция се изграждат характери. Важно е да си повярват и да гонят докрай целите.”


“България Днес”
Последвайте каналите ни в:

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти