Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 0:1

Хеттрик на Жезус върна настроението на Гуардиола и изхвърли Динамо от евротурнирите (видео)

Хеттрик на Жезус върна настроението на Гуардиола и изхвърли Динамо от евротурнирите (видео)

Манчестър Сити се съживи след загубата от градския си съперник Ман Юнайтед и победи с 4:1 Динамо (Загреб) на "Максимир". Още преди този двубой "гражданите" си бяха осигурили първото място в Група "С", но въпреки това изиграха последния си мач от груповата фаза на Шампионската лига сериозно и завършиха с четири победи и две равенства. Днешният резултат, както и победата на Аталанта над Шахтьор (Донецк) оставиха Динамо не само извън Шампионската лига, но и извън евротурнирите като цяло, тъй като хърватите завършиха на последно място. Иначе двубоят започна добре за домакините и те поведоха след страхотен гол на Дани Олмо (10'). Манчестър Сити обаче направи пълен обрат с хеттрик на Габриел Жезус (34', 50', 54'). Фил Фодън оформи крайния резултат шест минути преди края.

Контузията на Джон Стоунс задълбочи проблемите на Джосеп Гуардиола в защита. Бразилецът Фернандиньо, който често изпълняваше ролята на централен защитник през този сезон, пропусна двубоя заради наказание. Аймерик Лапорт все още е контузен. Николас Отаменди остана единственият здрав централен бранител. Негов партньор днес беше Ерик Гарсия. Иначе промените, които бе направил Пеп Гуардиола, бяха осем. Единствено Родри, Бернардо Силва и Габриел Жезус запазиха местата си от състава, започнал в дербито с Манчестър Юнайтед през уикенда. Младият Фил Фодън също бе титуляр. Олександър Зинченко се завърна, след като се възстанови от контузия.
Ненад Биелица не можеше да използва наказаните централни бранители Кевин Теофил-Катерин и Дино Перич, както и контузения ляв бек Марин Леовац. Поради тази причина капитанът Адеми бе върнат в центъра на защитата, а Мубандже  стартира отляво. Петкович водеше атаката на домакините.      
Двубоят на препълнения "Максимир" започна перфектно за домакините, които поведоха в 10-ата минута след страхотно изпълнение на Олмо. Испанецът засече от въздуха центриране отдясно на Гояк и въпреки че ударът бе от малък ъгъл, той простреля Клаудио Браво, който също трябваше да се намеси по-добре.   
В 19-ата минута Гюндоган отправи плътен изстрел от границата на наказателното поле, но Ливакович се намеси добре и спаси. Десетина минути след това Дани Олмо стреля над вратата, а секунди след това Орсич засече с глава ново центриране отдясно, но ударът бе слаб и Браво улови без проблем.
В 34-тата минута Габриел Жезус изравни, след като засече с глава центриране на Марез. Домакините претендираха, че по-рано в хода на атаката бразилецът е фаулирал Дилавер, който остана да лежи на тревата. Играта продължи, а попадението бе зачетено. Капитанът на Динамо пък получи жълт картон заради бурните си протести.
В самия край на първото полувреме Гояк умишлено нацели с лакът в лицето Родри. Главният рефер Дел Серо Гранде не видя ситуацията, но странно защо от ВАР не му сигнализираха, че тук играчът на Динамо трябваше да получи директен червен картон.
Сити реши всичко в своя полза в рамките на четири минути в началото на втората част. В 50-ата Фодън и Жезус комбинираха бързо отляво, след което бразилецът влезе в наказателното поле, финтира двама бранители и стреля в далечния ъгъл, вкарвайки втория си гол днес. Само четири минути след това Жезус оформи своя хеттрик, след като засече отблизо остро центриране на Менди отляво.
В 79-ата минута Отаменди засече с глава центриране от фаул, топката срещна напречната греда, а Стърлинг направи добавка, но попадението правилно бе отменено заради засада.
В 84-тата Фил Фодън, който се разписа и в първия мач срещу Динамо, оформи крайния резултат. Талантът подложи крак и засече ниско центриране на Бернардо Силва.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти