Аталанта шокира Шахтьор и е на 1/8-финал (видео)

Аталанта шокира Шахтьор и е на 1/8-финал (видео)
Италианският Аталанта е изненадващият 1/8-финалист в Шампионската лига. Тимът от Бергамо шокира украинския Шахтьор Донецк с 3:0 в Харков и завърши втори в група С, където победител стана Манчестър Сити, който в другия мач разгроми Динамо Загреб с 4:1. Украинците имаха нужда от равен, за да продължат, но куп индивидуални грешки в края ги провалиха и ще играят напролет в Лига Европа.
Двубоят в Харков започна с опасност пред вратата на домакините, които допуснаха грешка в отбрана. Исмаили насочи грешно топката към Луис Муриел, който нахлу в наказателното поле и от малък ъгъл стреля към вратата, но Пятов улови.
В 15-ата минута се стигна до отменен гол на Шахтьор заради засада при подаването към Тете, който след това комбинира с Виктор Коваленко. В същото време стана ясно, че в Загреб Динамо води на Манчестър Сити, което означаваше, че равенството няма да е достатъчно за Шахтьор да продължи. Това доведе до по-активни действия на домакините.
В 23-ата минута на терена настъпи напрежение, след като Муриел получи пресилен жълт картон и влезе в спор със съдията. Аталанта отне инициативата на домакините и отново погледна напред. В 29-ата минута се стигна до изпълнение на пряк свободен удар от около 19 метра от вратата, но ударът на Муриел мина доста високо над напречната греда. В 35-ата минута Муриел центрира от фаул в наказателното поле на домакините, но не се стигна до нищо опасно. В ответната атака Шахтьор стигна до най-добрата си ситуация в мача. След светкавична атака топката беше центрирана пред вратата, където Жуниор Мораес отправи удар с глава, но вратарят Пиерлуиджи Голини спаси. До края на полувремето темпото спадна и в крайна сметка резултатът 0:0 се запази.
Очакванията, че играта ще се оживи след почивката се оправдаха. Още в началото Аталанта стигна до възможност за гол след изстрел на Муриел от фаул, който прати топката под гредата, но Пятов спаси. В 56-ата минута Муриел извърши нарушение и рискуваше да получи втори жълт картон, но се размина с устно предупреждение. В 64-ата минута Шахтьор стигна до опасно положение чрез Мораес, но му беше вдигната засада. Така се стигна до 66-ата минута, когато Аталанта стигна до откриване на резултата. Муриел подаде към Гомес в наказателното поле, той прати топката пред вратата, където Тимои Кастан се оказа най-съобразителен и откри. Реферът имаше нужда от малко време, за да признае гола, тъй като имаше съмнения за засада.
В 77-ата минута домакините останаха с човек по-малко, след като Додо получи втори жълт картон. Така се стигна до 80-ата минута, когато Аталанта стигна до втори гол. Вратарят Пятов игра разсеяно и позволи топката да мине между краката му, след като тупна в наказателното поле след центриране, а Марио Пашалич я добута във вратата. Мачът вече се доиграваше, когато нова разсеяна изява на украинците позволи на Аталанта да стигне до трети гол чрез Госенс.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички