Ливърпул вече уреди първото си попълнение за тази зима

Ливърпул вече уреди първото си попълнение за тази зима

Ливърпул уреди първото си зимно ново попълнение. Според "Мирър" трансферът на Такуми Минамино от Ред Бул Залцбург вече е договорен и остава японецът само да премине медицински прегледи, което ще се случи през следващите седмици. 24-годишното крило ще струва на мърсисайдци само 7.25 милиона паунда. Причината за това е освобождаваща клауза в договора на Минамино. Според "Мирър" именно фактът, че в Ливърпул са узнали за тази подробност им е помогнало да изпреварят Манчестър Юнайтед, откъдето също са имали интерес към играча на Залцбург, но не са били наясно с въпросната клауза. Австрийският клуб удължи договора на играча още през февруари, но тогава е бил включена точката, според която той може да си тръгне при оферта от голям европейски клуб срещу много по-ниска сума от пазарната му цена, която е около 25-30 милиона паунда.

Мърсисайдци са комуникирали с австрийския клуб в последните шест седмици, но са форсирали преговорите в последните два дни, след като Залцбург отпадна от Шампионската лига именно след загубата от Ливърпул.

Борусия (Мьонхенгладбах) и Милан също са имали интерес към японеца.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти