Черно Море Тича с уникална за България благородна инициатива

Черно Море Тича с уникална за България благородна инициатива

Нещо невиждано до сега в България ще се състои в зала Конгресна на Двореца на културата и спорта във Варна на 18.12 (сряда). Ръководството на БК Черно море Тича обяви срещата с Балкан Ботевград за благотворителна. Мачът на варненци от 12 кръг на Национална баскетболна лига ще е под наслов „На мач с играчка“.

„Ние от баскетболен клуб Черно море Тича решиxме да предприемем една инициатива към децата без родители. Приканваме повече варненци да дойдат да подкрепят отбора ни срещу Балкан Ботевград на 18 декември (сряда) от 19.00 ч, като всеки един човек да вземе със себе си своя плюшена играчка. В определен момент ще xвърлим на баскетболното игрище всички играчки.

За Коледа всяко дете заслужава играчка. С тази инициатива, ние заедно ще се опитаме да зарадваме колкото се може повече деца. Всички събрани играчки ще бъдат раздадени в домовете за деца във Варна и региона.

Другото, за което се обръщаме към Вас, уважаема публика, е благотворителната инициатива за подпомагане на баскетболния отбор в инвалидни колички и Детско-юношеската школа към БК Черно море Тича. Определяме този мач за благотворителен, като всеки един екипа, който организира мача се отказва от заплащане и ще дари парите за тази кауза. Ръководството на клуба ще даде и всички събрани пари от билети за кампанията. В зала Конгресна ще бъдат поставени 3 урни, където всеки един от Вас ще може да помогне.“

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти