Клауза дава възможност на Пеп да си тръгне в края на сезона, Почетино може да го смени

Клауза дава възможност на Пеп да си тръгне в края на сезона, Почетино може да го смени

Клауза в договора Джосеп Гуардиола с Манчестър Сити дава възможност на испанеца да напусне клуба след края на сезона. Според "Дейли Мейл" опцията е била включена в контракта, който мениджърът преподписа преди година, удължавайки срока на споразумението до 2021-ва. Изданието твърди, че клубното ръководство няма никакво намерение да уволнява Гуардиола въпреки проблемите с представянето на отбора през този сезон.

Босовете държат испанецът да изпълни договора си. Въпреки това обаче те вече мислят за евентуален наследник на Гуардиола. "Дейли Мейл" твърди, че водещите фигури на "Етихад" били големи почитатели на Маурисио Почетино, който наскоро бе уволнен от Тотнъм.

Самият Гуардиола на няколко пъти заяви, че възнамерява да изпълни договора си. В последно време обаче мениджърът не крие разочарованието си от лошата форма на отбора, който изостава вече на 14 точки от лидера Ливърпул.
Според "Дейли Майл" Феран Сориано и Чики Бегиристайн, които взимат важните футболни решения в Манчестър Сити, харесват много работата на Почеитно, когото познават още от работата му в Еспаньол.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти