Щабовете на Кобрата и Джошуа вече са в контакт за шампионския дуел

Щабовете на Кобрата и Джошуа вече са в контакт за шампионския дуел

Спортният адвокат и копромоутър на Кубрат Пулев - Джон Уърт - сподели пред специализирания боксов сайт BoxingScene.com, че целият екип е много радостен от новината, че IBF е разпоредила старт на преговорите за битка с шампиона в тежка категория Антъни Джошуа.

“Щастливи сме, че най-после получаваме възможност да се борим за титлата. Искаме да благодарим на президента на IBF Дарил Пипълс и изпълнителния директор Карлос Ортис за този ранен коледен подарък. Вече говорих с Еди Хърн и Боб Аръм и нямаме търпение да работим заедно, за да организираме битката. Кубрат е в страхотна форма и гарантирам, че ще бъде невероятна битка”, казва Уърт пред BoxingScene.com.

Изданието информира още, че Уърт е уверен в успешното приключване на преговорите за двубоя в наложения срок от 30 дни. При положение че двете страни не се разберат дотогава, то ще се проведе търг. Именно с търг Гоцев и Уърт спечелиха правото да организират миналогодишната битка на Кобрата (първоначално с Джарел Милър, в крайна сметка с Хюи Фюри) и той прекрати отношенията си с промоутърската компания “Зауерланд”, за да заработи с тях, а впоследствие и с “Топ Ранк” на знаменития Боб Аръм.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти