Берое има да си връща на Царско село

Берое има да си връща на Царско село

В края на есенния дял настроението в Берое е минорно. Треньорската рокада не доведе до очакваното бързо стабилизиране в представянето на тима и резултатите са, меко казано, незадоволителни. Заралии отпаднаха от Купата на България, а в efbet Лига изпаднаха от първата шестица. Преди седмица отборът загуби Битката за Тракия срещу Ботев (Пловдив) и заема 8-о място в класирането. Домакинството на Царско село е добра възможност футболистите на Димитър Димитров да се върнат към победите и в същото време да си отмъстят на новака в елита за поражението с 1:2 в началото на сезона.

Царско село също е в лоша форма. В последните си 4 мача съставът на Никола Спасов допусна три загуби и взе точка само в домакинството на Етър, когато стигна до 2:2 с два късни гола. "Царете" са 12-и в подреждането, а след тях са само Ботев (Враца) и Витоша (Бистрица). Отборът обаче е спечелил почти половината от актива си на чужд терен и със сигурност няма да се даде без бой в Стара Загора.

Любопитно ще е противопоставянето между Димитър Димитров-Херо и неговия син Виктор Димитров, който е помощник на Никола Спасов в Царско село. "Ще бъде емоционално, но се надявам аз да изляза краен победител. До момента винаги съм подкрепял отборите на баща ми, но в този случай съм длъжен да защитавам интересите на Царско село", сподели Димитров-младши. 

За Берое няма да играе наказаният Педро Еуженио, но след изтърпяна санкция в групата се завърна Иван Минчев. Атаката ще води Мартин Камбуров, подкрепян от Юлиан Ненов, Ибрахима Конте и Рубен Бригидо. 

В състава на Царско село с контузия е Мартин Димитров. Новият бразилец Шарлестон Силва дос Сантос получи картотека и ще бъде на разположение на Никола Спасов, но вероятно ще остане на пейката. В предни позиции за гостите ще стартира Венцислав Христов.

Двубоят под Аязмото започва в 12:00 часа, а рефер ще е Николай Йорданов. 

efbet Лига - 20 кръг:

БЕРОЕ - ЦАРСКО СЕЛО

Вероятни състави:

БЕРОЕ (4-2-3-1):

Перниш; Желев, Бандаловски, Г. Ангелов, А. Василев; Цветков, Меледже; Ненов, Конте, Бригидо; М. Камбуров

Старши треньор: Д. Димитров

ЦАРСКО СЕЛО (4-1-4-1):

Пласид; Даскалов, Кавдански, Карбониери, Марков; Юсеин; Андерсон, Ната, Бахамбула, Антуи; В. Христов

Старши треньор: Н. Спасов

СЪДИЯ:

Николай Йорданов

СТАДИОН:

"Берое"

НАЧАЛО:

12:00 часа

МИНУТА ПО МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти