Гледай на живо

Женско първенство по футбол: Пълдин (Пловдив) - Локомотив (Стара Загора) 0:1

Дзола: Сезонът ми в Челси със Сари беше труден, но и изключителен

Дзола: Сезонът ми в Челси със Сари беше труден, но и изключителен

Бившият асистент на Маурицио Сари в Челси Джанфранко Дзола определи работата си със своя сънародник на “Стамфорд Бридж” през миналия сезон като трудна, но същевременно и изключителна. Както е известно, през лятото Сари си тръгна от “сините”, за да поеме Ювентус, а бившият нападател на лондончани също напусна тима.

“Сезонът ми със Сари беше труден, но и изключителен на професионално ниво. Беше трудно, тъй като Сари има силен характер, работи много усърдно и има високо мнение за своите собствени идеи. Не беше лесно да го убедя да използва различни методи, когато трябваше да се справя с английския футбол. Беше изключително заради начина, по който той планираше своята работа, фокуса върху детайлите по време на подготовката за мачовете и внимателното проучване на противника. Всичко това много обогати знанията ми.

Опитах се да помогна на него и на италианския му щаб да свикнат и да се справят с английската култура, така че това беше моята роля. Когато напусна, той не благодари на никого в частност, но такъв си е Сари. Той е много резервиран човек. Сари може да докара Ювентус до ново ниво и вярвам, че опитът му в Челси може да му бъде от голяма помощ”, сподели Дзола пред “Гадзета дело спорт”.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички