Аталанта най-накрая си тръгна победен в калчото (видео)

Аталанта най-накрая си тръгна победен в калчото (видео)
Дни след героизма си в Украйна отборът на Аталанта преклони глава при визитата си на Болоня в среща от 16-ия кръг на Серия “А”, отстъпвайки с 1:2. Това е първа загуба на “черно-сините” като гости в шампионата на Италия този сезон. Родриго Паласио (12’) и Андреа Поли (53’) дадоха добра преднина на домакините, а тимът от Бергамо успя единствено да намали чрез Руслан Малиновски (60’). По този начин Аталанта е на 6-а позиция преди останалите двубои, а съставът на Синиша Михайлович се изкачи до 11-о място, на 2 точки от Милан.

В сряда футболистите на Джан Пиеро Гасперини разбиха Шахтьор (Донецк) с 3:0 като гости и се класираха за 1/8-финалите в Шампионската лига. Днес треньорът направи само две промени в стартовия си състав и като че ли играчите му бяха изморени. Двубоят за Аталанта може да се раздели на две - до влизането на нападателя Муса Бароу и след това.

Болоня дръпна с два гола след попадения на Паласио и Поли. Секунди след втория гол Бароу се появи на терена и веднага преобрази отбора си. Младият гамбиец асистира на Малиновски за гола в 60-ата минута, а след това се превърна в най-сериозният проблем на защитата на домакините. Африканецът обстрелваше вратата от всякакви положения, но пропускаше всички изстрели. В 68-ата той беше преодолял вратаря, но в последния момент Данило изчисти топката.

След това Бароу успя да изкара червен картон на въпросния Данило, който беше отстранен в 89-ата минута за два жълти картона в рамките на три минути. Африканският щурмовак на Аталанта изпусна отлични шансове в 78-ата и 87-ата минути, като в крайна сметка това се оказа решаващо и победата остана в Болоня.




Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти